Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Čelná zrážka automobilov. Namiesto predaja čučoriedok skončili traja ľudia v nemocnici
Zdielať na

Čelná zrážka automobilov. Namiesto predaja čučoriedok skončili traja ľudia v nemocnici

ŠTUREC / Dvaja tínedžeri sa chystali predávať čučoriedky do Banskej Bystrice. Namiesto toho skončili po čelnej zrážke dvoch automobilov v nemocnici. Vážna nehoda, pri ktorej sa zranili traja ľudia, zablokovala v ranných hodinách horský priechod Šturec.

Cesta na trhy do Banskej Bystrice skončila pre trojčlennú posádku predčasne. Po čelnej havárii na horskom priechode Šturec sa napokon 31-ročný vodič a jeho dvaja mladí spolujazdci do cieľa nedostali. Vodič tvrdil, že sa na ceste šmýkalo pre rozliaty olej. "Išli sme pomaly, maximálne 40, ale šmýkalo sa a nedalo sa zabrzdiť, preto som vyletel z pruhu," opísal situáciu vodič auta.

Nedalo sa vraj už nič robiť, celá posádka sa ocitla v protismere, kde nabúrali do prichádzajúceho osobného auta. "Vodič Fábie neprispôsobil rýchlosť jazdy stavu a povahe vozovky. S vozidlom prešiel do protismeru, kde sa čelne zrazil s oprotiidúcim vozidlom Volkswagen Passat," informovala Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica. "Došlo k dopravnej nehode dvoch osobných motorových vozidiel, k ich čelnej zrážke, pri ktorej sa zrazili tri osoby," dodal Miroslav Slovák, HaZZ Banská Bystrica. 

Vo Fábii sa zranili dvaja mladí spolujazdci vo veku 15 a 17 rokov. Obidvoch previezli na ošetrenie do banskobystrickej nemocnice. Záchranári do tej istej nemocnice previezli aj 50-ročného vodiča druhého z havarovaných vozidiel. "Vodič jedného z áut bol síce bez poranení, ale vzhľadom k tomu, že šlo o hematologického pacienta, bol pre sledovanie prevezený na traumatológiu do Banskej Bystrice," povedala  hovorkyňa záchranárov, Katarína Načiniaková.

Nehoda počas rannej špičky zablokovala horský priechod Šturec. Prepravky s čučoriedkami, ktoré partia pôvodne viezla na trhy, skončili na kraji cesty.

Pozrite si aj reportáž o nehode, ktorú spôsobila únava.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy