Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Čelná zrážka dvoch áut si vyžiadal sedem zranených. Jednu osobu z auta vyslobodzovali
Zdielať na

Čelná zrážka dvoch áut si vyžiadal sedem zranených. Jednu osobu z auta vyslobodzovali

ŽILINA / Pri zrážke dvoch áut na ceste pod Strečnom sa zranilo sedem ľudí. Nehoda sa stala okolo pol druhej poobede. Zasahovali pri nej všetky záchranné zložky. Medzi zranenými boli aj deti.

Dopravná nehoda dvoch osobných áut na ceste pod Strečnom v smere zo Žiliny na Vrútky sa stala v nedeľu okolo pol druhej poobede.  Za volantom Renaultu sedela poľská vodička, tá dostala na mokrej ceste šmyk a rútila sa priamo na auto, v ktorom sa viezla rodina s troma deťmi. "Podľa predbežne zistených informácií mala vodička poľského auta jazdiaca od Martina na Žilinu v miernej pravotočivej zákrute z doposiaľ nezistených príčin plynulo prejsť do protismeru, kde došlo k čelnej zrážke s oproti idúcim vozidlom," povedala policajná hovorkyňa v Žiline Jana Balogová. 

Poľka zostala po silnom náraze v aute zakliesnená, aby sa k nej hasiči dostali museli rozstrihať strechu auta. Plné ruky práce mali aj záchranári, a aj nemocnice v Žiline a v Martine, ktoré boli pripravené na príjem zranených. "Na mieste nehody zasahovalo päť posádok záchrannej zdravotnej služby, ktoré ošetrili spolu siedmich zranených, z toho tri deti. Po ošetrení boli prevezení do nemocníc v Martine a v Žiline," povedala hovorkyňa záchranárov Alena Krčová.

K nehode sa predierali aj samotní dopravní policajti. Vodiči stáli v kolónach, a to v obidvoch smeroch. Cestu popod Strečno, ktorá je hlavným ťahom z východu do hlavného mesta úplne sprejazdnili krátko po štvrtej hodine popoludní.

Bližšie podrobnosti nehody polícia vyšetruje.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy