Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Kontroly na cestách: Polícia vás vyskúša, či viete podať prvú pomoc
Zdielať na

Kontroly na cestách: Polícia vás vyskúša, či viete podať prvú pomoc

BRATISLAVA / Vodiči na celom Slovensku by mali byť v týchto dňoch pripravení, na špeciálnu cestnú kontrolu. Polícia v spolupráci s Červeným krížom vykonáva kontroly, pri ktorých si preverujú znalosti vodičov ohľadom poskytovania prvej pomoci.

Na komunikáciách takmer po celom Slovensku v rámci letnej turistickej sezóny vykonaná polícia preventívnu osobitnú kontrolu. Zamerané sú hlavne na preverenie úrovne vedomostí vodičov z poskytovania prvej pomoci. Šoféri ale musia ovládať aj vhodné použitie lekárničky, musia mať v poriadku jej obsah. 

Bratislavský, Prešovský či iné kraje Slovenska, mestá ako Senec ale aj samotný Prešov. Na týchto miestach posledné dni zastavovali policajti vodičov spolu s pracovníkmi Červeného kríža. Vedieť podať prvú pomoc je nutnosť pre každého, kto vlastní vodičský preukaz. 

Po zastavení vám zdravotníci položia na zem figurínu, na ktorej musíte ukázať ako viete zachrániť ľudský život. Preveria ale aj vaše vedomosti a správnosť obsahu autolekárničky. Buďte teda pripravený počas letných mesiacov na takúto "špeciálnu" cestnú kontrolu. 

Pozrite si video polície, ktorá pre vodičov testovala produkty, z ktorých (ne)možno nafúkať: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy