Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nešťastie v Banskej Bystrici. Vodičke pod kolesá skočilo 7-ročné dievča
Zdielať na

Nešťastie v Banskej Bystrici. Vodičke pod kolesá skočilo 7-ročné dievča

BANSKÁ BYSTRICA / Dievča sa rozbehlo na obľúbené detské ihrisko, ale skončilo pod kolesami prichádzajúceho auta. Vodička, ktorej dieťa vybehlo spoza zaparkovaného auta na cestu, sa zrážke snažila zabrániť, nepomohlo však ani to, že strhla volant. Dieťa ešte v noci operovali v Detskej fakultnej nemocnici.

Stačila iba chvíľka nepozornosti. Dievča vybehlo na cestu spoza auta, tešilo sa na obľúbené detské ihrisko a vôbec si nevšimlo prichádzajúce auto. 58-ročná vodička strhla volant, no aj napriek domu dieťa zrazila. "Je tu síce 30, ale to keď vybehne odtiaľ spomedzi kríkov, to už nestačí," vraví obyvateľ. 

Dieťa zostalo po náraze ležať na zemi. Pribehli ľudia z ihriska a volali pomoc. V nemocnici ju ešte v noci operovali. "Utrpela zlomeninu stehennej kosti a drobné poranenie mozgu a lebky, v súčastnosti sa má dobre, je v stabilizovanom stave a budeme ju prekladať na štandardné oddelenie," uviedol Oliver Petrík z detskej fakultnej nemocnice. 

​Detské ihrisko, pri ktorom sa nehoda stala navyše nie je oplotené, dieťa sa tak v zápale hry môže rozbehnúť aj na blízku cestu, skôr ako stihnú rodičia zareagovať. Vedenie mesta túto situáciu dlhšiu dobu rieši, na oplotenie už vyčlenili aj financie. "Spracúva sa projektová dokumentácia, snažíme sa, aby to bolo oplotené čo najskôr," informuje hovorkyňa mesta Zdenka Marhefková. 

Aj podľa záchranárov práve počas leta výrazne pribúda úrazov spôsobených športovou aktivitou detí. "Od začiatku leta bolo už 100 prípadov zranených detí," podotkla hovorkyňa záchranárov, Katarína Načiniaková. Reaguje na to aj polícia zvýšením preventívnych akcií, na ktorých bude radiť deťom, ako sa chovať a na čo si dať pozor. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy