Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Kuriózny zásah záchranárov. Muža muselo po nehode niesť na rukách osem chlapov
Zdielať na

Kuriózny zásah záchranárov. Muža muselo po nehode niesť na rukách osem chlapov

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Kuriózny zásah majú za sebou záchranné zložky z Nového Mesta nad Váhom. Z hôr totiž museli do nemocnice transportovať zraneného muža, ktorý vážil bezmála tristo kilogramov. Problém ale nastal, keď ho mali dostať do sanitky.

Jazda na terénnej štvorkolke sa pre 62- ročného muža, ktorý sa sám preháňal po lesných cestách nad obcou Hrádok, skončila zle. Podľa hovorkyne polície v Trenčíne Eleny Antalovej, v zákrute prešiel mimo cesty a prevrátil sa. Za normálnych okolností by išlo o bežnú nehodu, avšak váha muža bola takmer 300 kilogramov. 

Šesťdesiatdvaročný Jozef z Beckova váži 270 kilogramov. Po nehode ležal na lesnej ceste niekoľko hodín. V oblasti s minimálnym signálom sa mu nakoniec podarilo poslať sms správu, a tak sa pomoci dočkal. "Novomestskí hasiči zniesli pacienta  z lesného terénu," povedal hovorca Hasičského zboru v Trenčíne  Marián Petrík. "Pri nehode muž utrpel zlomeniny dvoch rebier," pokračovala o zdravotnom stave muža hovorkyňa polície. 

V obci Hrádok už na zraneného vodiča čakala sanitka. Nastal však problém. Extrémne obézny muž sa do nej jednoducho nevošiel. Situáciu vyriešila až hasičská dodávka, ktorú sprevádzali policajti.  "Po ošetrení hasiči za asistencie záchranárov i policajtov previezli muža na ďalšie vyšetrenie do nemocnice v Trenčíne," poznamenal Petrík. Na oddelenie do nemocnice museli muža niesť až 8 chlapi. 

Zdravotní záchranári priznávajú, že takéto prípady nie sú ojedinele a extrémne obéznych ľudí pribúda. Štandardné sanitky pritom nie sú na prevoz takýchto pacientov vôbec vybavené. Maximálna nosnosť nosidiel je 205 kilogramov, nehovoriac o stiesnenom priestore vo vnútri vozidla. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy