Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vodič motorky, ktorá po jeho páde pokračovala v jazde ďalej, zomrel. Zraneniam podľahol v nemocnici
Zdielať na

Vodič motorky, ktorá po jeho páde pokračovala v jazde ďalej, zomrel. Zraneniam podľahol v nemocnici

Archívna reportáž

BEŠEŇOVÁ / Osobné vozidlo sa v nedeľu podvečer zrazilo s motorkou v križovatke medzi Bešeňovou a Liptovským Michalom. Pri nehode utrpel 27-ročný motocyklista ťažké zranenia. Po necelých dvoch dňoch v nemocnici vodič svojim zraneniam podľahol. Jeho motorka skončila v dvore rodinného domu, kde trávila popoludnie mladá rodina.

Motorka prerazila oplotenie a zastavil ju až náraz do malého záhradného domčeka. V tom čase sa v ňom hral 4-ročný chlapec. Jeho otec neďaleko betónoval múrik. Motorka im vletela do záhrady v zlomku sekundy. Pred ťažkým strojom by nemali šancu uskočiť. Našťastie bolo dieťa v bezpečí domčeka a jeho otec kľačal za hrubým kmeňom stromu. Práve ten motorku zastavil. Keď sa zo silnej rany spamätali, otec išiel ratovať motorkára, ktorý ležal pred ich bránou. Kým jeho motorka po náraze do auta nekontrolovateľne vbehla do záhrady, on letel vzduchom asi 20 metrov.

"53-ročný vodič viedol osobné motorové vozidlo Škoda Superb po poľnej ceste v smere na cestu tretej triedy. Následne došlo z doposiaľ presne nezistených príčin v križovatke ciest k zrážke vozidla Škoda s motocyklom Kawasaki," opisuje nehodu Radko Moravčík, hovorca Krajského riaditeľstva PZ v Žiline.

Dvadsaťsedemročný motocyklista utrpel mnohonásobné poranenia celého tela, vrátane viacerých zlomenín. "Motocyklista utrpel vážne poranenia a nachádzal sa v hlbokom bezvedomí. Privolaná posádka mužovi poskytla život zachraňujúce úkony a následne bol transportovaný do ružomberskej nemocnice," povedala Katarína Načiniaková, hovorkyňa záchranárskej skupiny. V stredu ráno ale prišla správa, že 27-ročný hokejista Erik svojim zraneniam podľahol. 

Podľa domácich je cesta, z ktorej vychádzala škodovka, veľmi málo používaná. Keď vodič uvidel rútiaceho sa motorkára, chcel údajne cúvnuť, no pre krátku vzdialenosť sa mu to nepodarilo. Na auto vychádzajúce na cestu nestihol včas zareagovať ani motocyklista, ktorý vyšiel zo zákruty. "Alkohol u vodiča vozidla Škoda vykonanou dychovou skúškou zistený nebol. U motocyklistu bol nariadený odber krvi. Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na 9 500 eur," hovorí Radko Moravčík.

Pri jazde na motorke sa môže stať aj kuriózna nehoda - zrážka s jeleňom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy