Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Opitá cyklistka skončila pod kolesami auta
Zdielať na

Opitá cyklistka skončila pod kolesami auta

BRATISLAVA / Po niekoľkých pohárikoch alkoholu si sadla 28- ročná Mária na bicykel. V krvi mala viac ako 3,5 promile, a tak sa jej cesta skončila pod kolesami auta. V ten istý deň ale mladík zo Svidníka havaroval na motorke rovno pred nemocnicou. V krvi mal 1,7 promile alkoholu. Polícia na svojom facebookovom profile preto uviedla zopár nehôd ako príklad, že alkohol za volant nepatrí.

Dvadsaťosemročná Mária sa rozhodla sadnúť na bicykel. Pred jazdou ale zjavne neodolala alkoholu, a tak skončila pod kolesami auta. K nehode došlo ešte v  pondelok popoludní na Třebíčskej ulici v Humennom. Nafúkala viac ako 3,5 promile. "28-ročná Mária zišla z chodníka a vbehla rovno do cesty vodičovi Hyundai. Po zrážke skončila na zemi, utrpela zranenia, z ktorých sa bude liečiť viac ako sedem dní," uviedla prešovská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

"K zranenej žene sme vyslali záchranárov, ktorí ju ošetrili a previezli do nemocnice v Humennom, Počas prevozu bola pri vedomí," povedala Alena Krčová hovorkyňa operačného strediska záchrannej zdravotnej služby. Muž tvrdí, že žena na bicykli mu na auto priam vletela, bez tohto, aby sa presvedčila, čo môže cez cestu bezpečne prejsť. 

Opitý motorkár

Na motorku po niekoľkých pohárikoch alkoholu si sadol aj mladík zo Svidníka. Dvadsaťročný muž, ktorý ani nemal vodičský preukaz, narazil do rampy pred nemocnicou. Policajti mu pri dychovej skúške namerali na prvýkrát takmer 1,5 promile a pri opakovanej až 1,7 promile alkoholu. "Mladíka z Nižnej Olšavy obvinili z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," uviedla polícia v správe. 

​Podgurážení vodiči na východe

V priebehu posledných týždňov došlo najmä na východnom Slovensku k niekoľkým nehodám, ktoré boli spôsobené práve alkoholom. Polícia na svojom facebookovom profile preto upozornila, že alkohol za volant v žiadnom prípade nepatrí. Ako príklad uviedli niekoľko nehôd, ktoré sa stali v košickom kraji. Vodiči tu totiž radi končia na streche.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy