Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Tragická nehoda. Vlak tlačil pred sebou auto 150 metrov
Zdielať na

Tragická nehoda. Vlak tlačil pred sebou auto 150 metrov

KOMÁRNO / Po zrážke s vlakom prišiel včera večer o život 28-ročný vodič osobného auta. Pri obci Bodza na priecestí nedal prednosť vlakovej súprave. Na trati Bratislava-Komárno, žiaľ, podobných nehôd neustále pribúda.

K nechránenému železničnému priecestiu pri obci Bodza sa v rovnakom čase blížil osobný vlak Regiojet, v ktorom sedeli takmer tri desiatky cestujúcich a 28-ročný Mário z okresu Dunajská Streda za volantom Škody Superb. Vodič osobného auta podľa svedkov nerešpektoval značku Stoj, daj prednosť v jazde a vošiel pod kolesá prichádzajúceho vlaku, auto aj s vodičom zostalo pod ním zakliesnené.

"Cítil som, že sme do niečoho nabúrali alebo niečo podobné a iba dym sme videli. Mysleli sme si najprv, že je to motor a potom povedali, že čo sa vlastne stalo," opísal situáciu jeden z cestujúcich. 

"Na miesto okamžite prišli hasiči z Dunajskej Stredy a Veľkého Medera. Osobné motorové vozidlo bolo úplne zrolované pod vlakom a žiaľ, došlo k usmrteniu jednej osoby" uviedol Tibor Čandal, riaditeľ HaZZ Dunajská Streda. 

K zrážke došlo krátko po pol deviatej večer. Osobný vlak spoločnosti RegioJet sa síce blížil k železničnej stanici, napriek tomu vrak auta tlačil pod sebou zhruba 150 metrov. "Žiaľ osoba, ktorá bola zranená, už jej nebola poskytnutá žiadna zdravotná starostlivosť," povedal Matej Polák, riaditeľ zdravotnej záchrannej služby. "Hasiči vykonali všetky potrebné úkony s vyslobodzovacím náradím už, žiaľ, tejto mrtvej osoby a samozrejme aj na zabezpečenie protipožiarnych opatrení," dodal Tibor Čandal. Okrem toho prehľadali aj okolie miesta nehody. Iné osoby, ktoré mohli byť pri náraze vymrštené z vozidla, nenašli. 

"Všetci naši cestujúci sú našťastie v poriadku, bez zranenia sú aj náš rušňovodič a stevardka. RegioJet zabezpečil pre cestujúcich okamžite náhradnú autobusovú dopravu," uviedol Martin Žarnovický, hovorca spoločnosti RegioJet.

Na trati Bratislava – Komárno ide o deviatu nehodu za posledné obdobie. "Tri z nich boli natoľko vážne, že sme pri nich na niekoľko mesiacov museli odstaviť poškodené súpravy, pričom jednu sme museli úplne vyradiť," dodal Martin Žarnovický.

U nebohého vodiča bude vykonaná pitva, ktorá má vyvrátiť požitie omamných látok. K vyšetrovaniu bol pribraný aj znalec z odboru cestnej dopravy. Vo veci bolo začaté trestné stíhanie z prečinu usmrtenia a všeobecného ohrozenia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy