Jasno
13°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Najväčšia razia v boji s nelegálnym hazardom
Zdielať na

Najväčšia razia v boji s nelegálnym hazardom

BRATISLAVA / Finančná správa v boji s nelegálnym hazardom pritvrdila. Vo štvrtok urobila najväčšiu raziu na území celého Slovenska. Okrem kontroly dodržiavania zákonov preverovala aj podozrenia z podvodov na dani z pridanej hodnoty a dani z príjmov právnických osôb.

Colníci z Kriminálneho úradu Finančnej správy vtrhli vo štvrtok do viac ako 100 prevádzok na celom Slovensku. Ide tak o najväčšiu hromadnú akciu v boji s nelegálnym hazardom, akú doteraz vykonali. V jednotlivých prevádzkach odhaľovali obchádzanie zákona o hazardných hrách. Okrem toho mali v niektorých prevádzkach aj podozrenia z podvodov na dani z pridanej hodnoty a na dani z príjmov právnických osôb.

Po tom, ako sa sprísnila legislatíva v oblasti hazardných hier, uložila Finančná správa v minulom roku 210 finančných sankcií vo výške takmer 400 tisíc eur. Najčastejšie to boli pokuty za reklamu na podávanie alkoholických nápojov, za nedostatočné označenie herných zariadení, prevádzkovanie herných strojov v zakázané dni, alebo napríklad aj za to, ak sa hazardná prevádzka nachádzala menej ako 200 metrov od školy.

Či kriminalisti z Finančnej správy odhalili počas dnešnej akcie nejaké porušenia zákona, alebo dokonca páchanie trestnej činnosti, zatiaľ známe nie je. Bližšie podrobnosti bude Finančná správa poskytovať až neskôr.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy