Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Po troch rokoch padol rozsudok v prípade útokov fekáliami. Rodina sa búri
Zdielať na

Po troch rokoch padol rozsudok v prípade útokov fekáliami. Rodina sa búri

BRATISLAVA / Martin Macko je vinný z útoku fekáliami. Tak znel verdikt bratislavského Krajského súdu, po ktorom neskrývali rozhorčenie nielen odsúdený, ale aj jeho otec. Kauza sa ťahá už tretí rok, napokon padol právoplatný verdikt. Takmer ho zmaril anonym, ktorý v budovách súdov nahlásil bombu.

Niekoľko minút pred začiatkom odvolacieho riadenia nahlásil anonym v budove krajského súdu bombu. Polícia tak musela celú budovu evakuovať. Prerušené museli byť okamžite aj všetky pojednávania. Polícia natiahla okolo budovy pásku a začala s preverovaním oznámenia. 

Obžalovaný Martin Macko prišiel k budove až vtedy, keď prebiehala evakuácia, dnu sa tak nedostal. "Prevádzka súdu prebiehala opäť od 12:30," informoval hovorca súdu Pavol Adamčiak. 

​Po pol jednej tak pokračoval aj roky sa ťahajúci proces s fekálnym fantómom, ktorého žalovali za niekoľko útokov fekáliami na ženy. Krajský súd v stredu rozhodoval o odvolaní Martina Macka voči rozsudku prvého stupňa. Priebeh bol rýchly. "Sudca uložil trest 8 mesiacov s odkladom na 14 mesiacov a ambulantnú liečbu. Rozhodnutie je právoplatné," uviedol Adamčiak. 

Odsúdený sa ale stále cíti nevinne. "Je to fraška, všetko je v tomto štáte možné, budeme bojovať ďalej," povedal Macko. Sudca síce uviedol, že podľa zistenia znalcov netrpí Macko sexuálnou úchylkou, ale podľa znaleckých výsledkov bol užívateľom rôznych drog, čo mohlo ovplyvniť jeho chovanie. "To je tiež jedna veľká fabulácia, on pil, ako všetci mladí. Áno, aj marihuanu tiež, o tom som nevedel, nie že by sa mi to páčilo, ale dobre. A tie ďalšie drogy povedal, že možno niekedy raz skúsil," vyjadril sa jeho otec, bývalý generál Pavel Macko. 

Pozrite si súvisiacu archívnu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy