Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Čelný náraz do stromu. Vodičku zachránilo mohutné auto
Zdielať na

Čelný náraz do stromu. Vodičku zachránilo mohutné auto

PREŠOV / Za Prešovom v piatok večer narazila žena za volantom terénneho automobilu do stromu. S poranením hrudníka a dolných končatín ju záchranári previezli do prešovskej nemocnice.

Za volantom terénneho automobilu sedela 31-ročná žena. Na relatívne rovnom úseku zišla autom do rigolu pri ceste, čo ju vymrštilo späť na cestu, do protismeru, kde auto čelne narazilo do stromu.

V aute sedela len vodička a pre nehodu museli policajti cestu na čas uzavrieť. Po náraze auto otočilo o 90 stupňov doľava a žena vyšla spoza volantu po svojich. Na mieste nehody boli medzi prvými hasiči. "Po príchode na miesto sme zistili, že sa zranená osoba nachádza mimo vozidla a jednotka jej poskytla predlekársku prvú pomoc," opísal situáciu Daniel Leško, veľiteľ zásahu HaZZ Prešov. 

Ženu pri náraze do stromu uchránilo aj mohutné auto. Jednotka hasičov jej pomáhala až do príchodu záchranárov. "Po príchode RZP, naložili zranenú osobu do sanitky," dodal Daniel Leško.

Záchranári previezli vodičku do prešovskej nemocnice. Vodiči, ktorí tadiaľ pravidelne prechádzajú o mieste nehody ako o nebezpečnom úseku. "Nebezpečne sa to zužuje, pretože v minulosti tam bol mostík," uviedla okoloidúca vodička. 

Za Prešovom sa cesta na danom mieste zužuje a vodička sa relatívne mohla aj niekomu vyhýbať. "Škoda na vozidle bola vyčíslená na 2000 eur. U vodičky bola vykonaná dychová skúška na alkohol s negatívnym výsledkom," informoval Daniel Džobanik, hovorca KR PZ  Prešov. 

Chvíľa nepozornosti môže dopadnúť tragicky. Na cestách treba dbať na zvýšenú opatrnosť. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy