Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Sledoval bývalú manželku od zastávky, v byte ju opakovane bodol nožom
Zdielať na

Sledoval bývalú manželku od zastávky, v byte ju opakovane bodol nožom

HUNCOVCE / Do neskorých večerných hodín zasahovali kežmarskí kriminalisti v obci Huncovce. Zaisťovali stopy a dôkazy. V jednom z bytov išlo o život 48-ročnej žene. V byte ju mal do oblasti hrudníka bodnúť nožom bývalý manžel, ktorý následne ušiel. Večer však už sedel v policajnej cele. Žena je v nemocnici mimo ohrozenia života. Jej exmanžel je obvinený z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu a hrozí mu doživotie.

K údajnému pokusu o vraždu malo dôjsť okolo tretej popoludní, vo štvrtok v jednej z bytoviek v Huncovciach. Muž mal zaútočiť na bývalú manželku. Podľa informácií zo zdroja blízkeho polícii, mal muž bývalú manželku prenasledovať od autobusovej zastávky, ktorá je blízko domu, kde žena bývala.

​Mala sa medzi nimi strhnúť hádka. Muž mal v byte vytiahnuť nôž a ženu niekoľko krát bodnúť. "Žena utrpela viacnásobné bodné poranenia. Po ošetrení záchranármi bola transportovaná do nemocnice v Poprade," potvrdila Alena Krčová, hovorkyňa OS ZZS. Na miesto prišli viaceré policajné zložky z Kežmarku a začalo sa dôsledné zaisťovanie stôp. Prácu policajtov sledovali aj susedia. Tí potvrdili, že 48-ročná žena je milá, tichá a nekonfliktná a do bytu sa nasťahovala približne pred dvomi rokmi. Útočníka susedia nepoznajú.

Ten po čine ušiel. Kežmarskí policajti po ňom rozbehli pátranie a ich kolegovia z Popradu vo večerných hodinách útočníka zadržali pri popradskej železničnej stanici. Muž je v cele policajného zaistenia, žena v nemocnici. "Prešovský krajský vyšetrovateľ obvinil 51-ročného muža z okresu Bardejov z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu. Vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet na jeho vzatie do väzby," potvrdil Daniel Džobanik, hovorca KR PZ v Prešove.

​Pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy