Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Lekár bol podľa pacientky pod vplyvom alkoholu. Súd v Lučenci ho uznal vinným
Zdielať na

Lekár bol podľa pacientky pod vplyvom alkoholu. Súd v Lučenci ho uznal vinným

LUČENEC / 71-ročného lekára Dionýza B. z Lučenca dnes súd uznal vinným z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Okrem podmienečného trestu mu zakázal vykonávať aj lekársku činnosť. Trest síce prijal, no odmieta, že by slúžil pod vplyvom alkoholu. Dodajme, že lekára polícia odviedla začiatkom týždňa priamo z ambulancie.

Lekára, ktorý slúžil na pohotovosti, odviedli policajti priamo z ambulancie v pondelok večer. Jeho správanie sa nepozdávalo jednej z pacientok a zavolala na 158-čku. Uviedla, že má podozrenie, že lekár ordinuje pod vplyvom alkoholu. Ten z neho síce necítila, no tvrdí, že ho tackalo, artikuloval nezrozumiteľne. "Mne to aj bolo divné. Najskôr som to brala tak, že je unavený, že je vyčerpaný, ale keď sme sa ďalej rozprávali....ale keď vošiel dnu, tak ho normálne tackalo," tvrdí pacientka. Policajti ho vyzvali, aby sa podrobil dychovej skúške, to ale odmietol, ako aj odber biologického materiálu.

"Ja som dychovú skúšku musel odmietnuť, pretože som bol operovaný.....ja keď poriadne fúknem, ten tlak sa prenáša na nos, ešte tie ....sa odtrhnú a riskujem zase, že vykrvácam. To bol jediný dôvod. A znova Vám hovorím svätú pravdu, absolútne som nemal vypité," tvrdil obvinený muž.

Zdravotným problémom pripisuje aj občasné zatackanie sa. 71-ročného muža ale obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Dve noci strávil v policajnej cele. O treste pre obvineného lekára rozhodovali dnes na OS vo Zvolene.

Sudcovia v Lučenci sa totiž dali pre zaujatosť z prípadu vylúčiť. Súd vec ukončil v tzv. super rýchlom konaní. Lekára uznal za vinného a uložil mu trest odňatia slobody na 4 mesiace s podmienečným odkladom na 1 rok. "Zároveň uložil obvinenému trest zákazu činnosti vykonávať lekárske povolanie v trvaní 12 mesiacov," potvrdila Nina Spurná, hovorkyňa krajského súdu v Banskej Bystrici.

V minulosti bol už totiž za takýto istý prečin dvakrát obvinený. Podľa nášho zdroja sa však nikdy nepodrobil dychovej skúške, ktorá by potvrdila prítomnosť alkoholu. V roku 2015 mu sudca vymeral peňažný trest. "Okresný súd schválil dohodu o vine a treste s obvineným D.B. za čo mu uložil peňažný trest vo výške 2500 eur," potvrdila Spurná.

Rozhodnutie je právoplatné, zúčastnené strany sa vzdali práva podať odpor.​

Súvisiace články

Najčítanejšie správy