Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zrazil muža mimo priechodu, ten zraneniam podľahol. Súd vydal rozsudok
Zdielať na

Zrazil muža mimo priechodu, ten zraneniam podľahol. Súd vydal rozsudok

SNINA / Pred sudcu sa dnes postavil 51-ročný vodič, ktorého prokurátor obžaloval z usmrtenia. Pri dopravnej nehode, ktorá sa stala ešte v januári v Snine, zrazil 28-ročného muža. Ten po prevoze do nemocnice svojim zraneniam podľahol.

Polícia muža obvinila z trestného činu usmrtenia. Obvinenie mu vzniesli po nehode, ktorá sa stala v januári tohto roka. Zo skutku ho prokurátor napokon aj obžaloval. K zrážke došlo v noci. U 51-ročného vodiča dychová skúška vylúčila, že by pred jazdou pil. Zrazený 28-ročný muž zraneniam podľahol. Stalo sa to v noci a podľa slov vodiča muž nekráčal po priechode, ale ležal na zemi v jeho bezprostrednej blízkosti. Vodič nám povedal, že ho nemal šancu vidieť. Na pojednávaní však urobil vyhlásenie o tom, že nepopiera spáchanie skutku v zmysle obžaloby.

"Uznal obžalovaného za vinného z prečinu usmrtenia, za čo mu uložil trest odňatia slobody v trvaní dvoch rokov s podmienečným odkladom jeho výkonu na skúšobnú dobu troch rokov," potvrdila Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji.

Zároveň dostal 3-ročný trest zákazu činnosti viesť všetky druhy motorových vozidiel po dobu troch rokov. Tento verdikt prvostupňového súdu zatiaľ právoplatný nie je. Aj prokurátor, aj obvinený si nechali čas na vyjadrenie.

​Pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy