Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Pre poruchu odstavil auto na kraji cesty. Po chvíli do neho narazil kamión, vodiča vymrštilo z auta
Zdielať na

Pre poruchu odstavil auto na kraji cesty. Po chvíli do neho narazil kamión, vodiča vymrštilo z auta

BRATISLAVA / Vážna dopravná nehoda na diaľnici D1 zalarmovala skoro ráno okolo pol šiestej políciu. Asi štyri kilometre pred odbočkou na Trnavu došlo k zrážke dodávky s kamiónom. V odstavenej dodávke sedel vodič, ktorého po náraze vymrštilo z auta.

Dvadsaťosemročný vodič musel pre poruchu núdzovo zastaviť na pravom okraji cesty a zostal sedieť v kabíne auta. Vzápätí, čo požiadal o pomoc, do bočnej časti auta narazil kamión. Nárazom došlo k vymršteniu vodiča z kabíny auta a podľa prvotných informácií utrpel viaceré zranenia. Po prevezení do nemocnice zatiaľ neboli potvrdené vážne zranenia, vodič komunikuje a podľa predbežných výsledkov pôjde skôr o ľahšie poranenia.

Druhý, 58-ročný vodič sa nezranil. Kamión zostal po nehode prevrátený na boku mimo diaľnice v priekope. Odpratať sa ho podarilo až popoludní. Polícia na dlhé hodiny musela uzavrieť ľavý a stredný pruh.

Polícia vykonala u oboch vodičov dychové skúšky na alkohol, ktoré boli negatívne. Na miesto nehody bol prizvaný znalec z odboru cestná doprava. Príčinou nehody bola pravdepodobne nepozornosť zo strany vodiča kamiónu.  Škoda na vozidlách bola odhadnutá na 70 000 eur. Okolnosti nehody polícia vyšetruje.

Polícia apeluje na vodičov, aby sa na jazdu maximálne sústredili a tiež dodržiavali bezpečnú vzdialenosť za vozidlom idúcim pred nimi. Zákon hovorí, že bezpečná vzdialenosť je minimálne taká vzdialenosť, ktorú vozidlo prejde za dve sekundy; pri väčších vozidlách ide o vzdialenosť, ktorú prejde za tri sekundy. Zastavenie a státie na inom mieste než na mieste označenom ako parkovisko je zakázané s výnimkou núdzového státia, keď vozidlo musí stáť na krajnici, a ak to nie je možné, na vozovke, pričom také vozidlo musí vodič vždy označiť ako prekážku cestnej premávky.

Pozrite si archívnu reportáž. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy