Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dieťa vypadlo z okna. Lekári hovoria o zázraku
Zdielať na

Dieťa vypadlo z okna. Lekári hovoria o zázraku

Archívna reportáž

PRIEVIDZA / V nedeľu večer došlo k nehode, pri ktorej sa zranilo len jeden a pol ročné dieťa. Podľa vyšetrení lekárov, malo dieťa šťastie, keďže pri páde z druhého poschodia utrpelo len mierne poranenia a dokonca žiadne zlomeniny.

V meste Prievidza vypadlo v nedeľu večer len jeden a pol ročné dieťa z okna z druhého poschodia. "Z otvoreného okna bytu na druhom poschodí na Ciglianskej ulici v Prievidzi vypadlo malé, iba jeden a pol ročné dieťa," potvrdila Elena Antalová, hovorkyňa KR PZ Trenčín. Dieťa dopadlo zo 7,5 metrovej výšky do trávy, kde si ho plačúce všimla okoloidúca suseda. Okamžite sa mu rozbehla pomôcť. Chlapček podľa jej vyjadrenia sedel na zemi. Z úst mu tiekla krv a na tvári mal viacero modrín. "Zobrala som ho do náručia, dieťa žilo, len keď som ho mala na rukách, tak zaspalo. Určite z toho otrasu," povedala suseda. 

Podľa doterajších zistení polície, jeho rodičia zaspali. Chlapček vyliezol na okno a o pár sekúnd spadol na zem. "Obaja chlapcovi rodičia boli v čase pádu pod vplyvom alkoholu," doplnila informácie Elena Antalová.

Dieťa následne previezli do nemocnice v Partizánskom. Lekári boli pripravení na najhoršie. "Ku podivu, nejaké závažnejšie, život ohrozujúce zranenie sa nenašlo. A ani zlomeniny sme nezaznamenali," uviedol Gabriel Krbúšik, námestník nemocnice Partizánske. Zatiaľ sa situácia vyvíja tak, že chlapec by mal byť úplne v poriadku. Lekárov prekvapil už samotný fakt, že takýto pád prežil. "Stál pri ňom anjel strážny. Mal nesmierne šťastie, pretože to mohlo skončiť úmrtím," dodal Gabriel Krbúšik.

"V predmetnej veci vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície z Prievidze už začal trestné stíhanie, a to vo veci prečinu ublíženia na zdraví," uviedla hovorkyňa KR PZ Trenčín.

Rodičia malého chlapčeka sa budú zodpovedať nielen policajtom, ale prípadom sa začali zaoberať aj sociálne pracovníčky. "V súčasnosti kolegovia z úradu práce analyzujú situáciu v rodine a podľa výsledkov tejto analýzy, budú prijímať opatrenia," telefonicky informovala Jana Lukáčová, hovorkyňa ÚPSVaR.

Nehody s deťmi cez leto pribúdajú. Rodičia by mali dbať na zvýšenú opatrnosť. Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy