Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Padal 17 metrov a prerazil sklenú výplň. Mladý robotník zraneniam podľahol
Zdielať na

Padal 17 metrov a prerazil sklenú výplň. Mladý robotník zraneniam podľahol

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / V jednej z firiem v Novom Meste nad Váhom tragicky zahynul mladý robotník. Iba 25-ročnému mužovi sa stal osudným pád z veľkej výšky. Mladík pracoval na streche a nešťastne prepadol cez sklenú výplň.

Tragédia sa stala vo firme, ktorá vyrába koľajové výhybky v priemyselnej časti Nového Mesta nad Váhom. Partia robotníkov pracovala na rekonštrukcii strechy nad obrovskou výrobnou halou. K tragédii došlo v okamihu, keď žeriav spúšťal na strechu ťažký materiál visiaci na lane. Fúkal silný vietor a 25-ročný muž sa mal snažiť zachytiť náklad rukami, no ten ho odsotil. "On sa tam postavil medzi to, stál myslím, že chrbtom. No a ono ako to išlo, tak to do neho brnklo a už aj išiel," povedal robotník. 

Mladý robotník padol na okraj sklenej výplne, ktorá sa rozbila. Pod ňou už nebolo nič. Mladík padol z výšky 17 metrov priamo na oceľové koľajnice. Krátko po dopade bol ešte pri vedomí. Na miesto vyrazili všetky záchranné zložky. "On sa ešte z koľajníc prehodil na betón, on len chrčal a kričal od bolesti," dodal jeho kolega. 

Ako prví ratovali robotníka novomestskí hasiči. Krátko na to dorazili aj záchranári. "Muž utrpel ťažké poranenia celého tela a záchranári ho po ošetrení previezli do trenčianskej nemocnice,“ uviedla hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. 

Po prevoze do nemocnice sa ale naplno prejavila závažnosť vnútorných zranení. Napriek snahe lekárov, 25-ročný mladík následkom ťažkej polytraumy podľahol. Podľa informácií TV JOJ mal mladý robotník zo Žiliny malé dieťa a tehotnú partnerku. Rekonštrukciu strechy dočasne zastavili. Prípad už vyšetruje polície aj inšpekcia práce. "V danej veci sme už začali trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenie," povedala policajná hovorkyňa v Trenčíne Elena Antalová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy