Skoro jasno
15°
Bratislava
Pred 10 rokmi ho brutálne zavraždili. Pred súd sa postaví bývalý policajt
Zdielať na

Pred 10 rokmi ho brutálne zavraždili. Pred súd sa postaví bývalý policajt

Zdroj: TV JOJ

/ Policajtom sa takmer po desiatich rokoch podarilo uzavrieť prípad vraždy Tomáša Pilařa, ktorého páchatelia brutálnym spôsobom zavraždili blízkosti českej obce Aš. Motívom bola žiarlivosť bývalého policajta Martina N., ktorého tento rok v júni zadržali vyšetrovatelia spolu s komplicom. Vrahom hrozia výnimočné tresty.

Tomáš Pilař vyrazil v sobotu večer za kamarátmi do baru v centre Aše. Popíjal s kamarátmi a bavil sa pri bare s mladou dievčinou Terezou. Potom vyrazili do vedľajšej diskotéky. Tereza, priateľka tunajšieho policajtov Martina N. a známeho miestneho bitkára, ktorý zbil zo žiarlivosti už niekoľko ľudí, sa vydala zatancovať si s nimi. "Na diskotéke bol aj policajt Martin. Tomáš odišiel asi o pol druhej, že ide domov. V tú dobu sa vytratil aj Martin," rozpráva jeden z Tomášových kamarátov.

Osudná noc

Mladík Tomáš sa vybral domov pešo, opisuje udalosť portál iDnes.cz. Cestou si však všimol vozidlo, ktoré ide za ním podozrivo pomaly. Zrejme mu hneď došlo, že budú problémy, pretože sa bavil na diskotéke s priateľkou už bývalého policajta a začal kľučkovať medzi domami.

Úzkymi uličkami sa snažil utiecť. Prenasledovatelia ho ale dobehli. "Pred jedným z domov na ulici sme našli kaluž krvi, značné množstvo. O kus ďalej aj topánku. Usudzujeme, že išlo o prvé miesto, kde vrahovia svoju obeť dostihli," rozpráva jeden z policajtov.

Vedeli čo robia 

Dnes tridsaťdeväťročný Martin N. spolu s o štyri roky mladším Alešom Š., vyhadzovačom z diskotéky, mladíka chytili práve na mieste, o ktorom vedeli vedeli, že ich nemôže natočiť žiadna z mestských kamier.

Podľa obžaloby ho na chodníku tak zbili, že aj keby ho nechali hneď na mieste a utiekli, zrejme by kvôli obrovskému množstvo krvi, ktoré stratil, zomrel. Oni ho ale naložili do auta a odviezli sedem kilometrov ďaleko za mesto. Tam ho o nohu priviazali o auto a vláčili ho asi kilometer. Podľa odborníkov mladík v tom čase ešte stále žil. Jeho bezvládne telo potom pohodili ku krajnici. Podľa vyšetrovateľa zrejme verili, že ho tam prejde nejaké auto a tak za príčinu smrti označia nehodu. 

Nedostačujúce dôkazy

Kriminalisti vraj od začiatku verili, že Tomáša zabil práve expolicajt s kamarátom. Nielenže na jeho tele našli stopové prvky, ktoré viedli práve k nim. Z odpočúvania rodičov Martinovej priateľky sa dozvedeli, že sa ich dcére k vražde údajne priznal. Pre nedostatok dôkazov ale štátny zástupca bývalého policajta prepustil na slobodu. 

Spravodlivosť si počká

Inšpekcia 10 rokov starú vraždu otvorila znovu asi pred pol rokom, kedy zaistili nové dôkazy proti obom mužom. Proces by mal začať koncom roka. Mužom hrozí za vraždu až výnimočný trest. Spáchali ju totiž trýznivým spôsobom. "Okresný súd akceptoval návrh štátneho zástupcu a na oboch trestne stíhaných mužov uvalil väzbu," informoval hovorca súdu, Ivo Mitáček. 

Pozrite si archívnu reportáž o inom prípade, kedy sa pred súd postavil policajt: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy