Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Za bieleho dňa okradli 80-ročnú dôchodkyňu. Nik jej nepomohol
Zdielať na

Za bieleho dňa okradli 80-ročnú dôchodkyňu. Nik jej nepomohol

NITRA / Dôchodkyňu okradol zlodej prefíkaným spôsobom. Stalo sa to v Nitre za bieleho dňa a na frekventovanom mieste. Páchateľ hodil žene na krk retiazku. Pritom, ako si ju bral naspať, jej ukradol tú, ktorú mala na krku.

Dôchodkyňu, ktorá išla domov z kostola, oslovil na ulici muž a ani nevie ako, na krk jej hodil retiazku. Páchateľ sa pýtal či by ju 80-ročná žena od neho nechcela, vraj ide o akýsi darček. ""Hovorím čo to robíte ja to nechcem, to je pozornosť od firmy zoberte si to odo mňa," opisuje situáciu seniorka. 

Nečakaný trik 

Pani dostala strach, reťaz si chcela dať dole a mužovi ju vrátiť. V tej chvíli sa však udialo to, čo nečakala. Za pár sekúnd ju muž chytil za krk. "Pod tú retiazku a tú jeho reťaz strčil prst a mala som tu dva prívesky a zobral si ich," pokračuje žena. V tom čase sa tam pohybovalo veľa ľudí a nikto jej nepomohol, iba jeden muž.

Z dôchodkyni zlodej 

"Potom som kričala strašne plakala, revala, nikto nemal záujem. Jeden pán išiel von a že čo sa stalo," vraví dôchodkyňa. Zlodej však zareagoval prekvapivo. Celú situáciu chcel počas úteku otočiť a zhodiť krádež na dôchodkyňu. Reťaz, ktorú jej hodil na krk totiž zostala u nej. "Kričal na mňa, vráťte mi tú retiazku, čiže on zo mňa spravil zlodeja" hnevala sa žena. 

Potom sa páchateľ stratil v uliciach. Polícia po ňom pátra. Ženu pripravil o dve zlaté prívesky a poškodil jej zlatú retiazku. "Začali sme vo veci trestné stíhanie pre krádež," uviedla policajná hovorkyňa Božena Bruchterová. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy