Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Obyvatelia sídliska majú hlavy v smútku. Vandal v noci prepichol gumy na 35 autách
Zdielať na

Obyvatelia sídliska majú hlavy v smútku. Vandal v noci prepichol gumy na 35 autách

TVRDOŠÍN / Zatiaľ neznámy vandal sa vo štvrtok v noci doslova zúril v meste Tvrdošín. Na sídlisku Medvedzie poškodil vyše 30 áut. Miestni tvrdia, že videli záznamy z priemyselnej kamery, ktoré má v rukách polícia. Na záberoch vraj vidieť mladého muža, ktorý prepichuje pneumatiky s nožom v ruke.

Viacerí obyvatelia sídliska sa zobudili do nepríjemného rána. Zistili to vtedy, keď prišli k svojmu autu. Dvaja bratia, obyvatelia sídliska, plánovali, že sadnú do auta a vyrazia do okolia Tvrdošína, aby si prezreli krásy Oravy. Jaroslav preto za Jozefom prišiel z Trnavy na sever Slovenska. Ale niekto neznámy im to prekazil. "Nie je to veľmi príjemné, keď k vám príde niekto na návštevu a takto ho privítajú chlebom a nožom. Poprepichujú mu pneumatiky," povedal Jozef, obyvateľ sídliska. "Chceli sme ísť niekde na výlet, no ale venujeme sa iným veciam celý deň," dodal brat Jaroslav. 

Svojím vyčíňaním skomplikoval páchateľ život aj ďalším ľuďom, ktorí na sídlisku bývajú. Nevítaný nočný návštevník zanechal výrazné stopy aj na iných autách. "Nadránom, keď som chystal deti do školy a že ich pôjdem poodvážať, tak mi sused povedal, že mám prepichnutú gumu," uviedol Juraj Teplanský, miestny obyvateľ. "Manželka išla ráno do roboty a volá mi, že máme defekt. Tak som prišiel a vymenil koleso. Skúsil som dofúknuť, aby som zistil, odkiaľ fučí, tak som našiel zboku dieru po nožíku," dodal ďalší z poškodených, Mário Chorvát.

Chlapi z pneuservisu sa nezastavili. Na sídlisku Medvedzie mali dnes plné ruky práce. "Máme dnes veľa roboty, minimálne desať áut," uviedol pracovník pneuservisu. 

"Prakticky celý deň je zničený. Chceli sme ísť niekde pozrieť niečo a nemôžeme ísť nikde, lebo sa musíme venovať polícii a servisu," povedal Jaroslav. "Je to zásah do času. Jednak dochádzka do práce a druhé peniaze. Jedna taká pneumatika stojí 250 eur, tiež to nie je sranda," dodal Juraj Teplanský.

Páchateľ, ktorý tu vystrájal, si zobral na mušku až 35 áut. Ak sa polícii podarí odhaliť tohto človeka, môže pobudnúť vo väzení aj osem rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy