Skoro jasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Tragická nehoda na Orave. Dodávka sa po silnom náraze prevrátila
Zdielať na

Tragická nehoda na Orave. Dodávka sa po silnom náraze prevrátila

ORAVA / Vo štvrtok došlo k dopravnej nehode medzi Oravou a Terchovou. Vodič dodávky dostal na mokrej ceste šmyk a prešiel do protismeru, kde sa stretol s oprotiidúcim automobilom.

Vodička (29) smerovala vo svojom šedom kombi na Oravu a 55-ročný šofér v bielej dodávke opačným smerom, čiže na Terchovú. V dedine Zázrivá, na úzkej a navyše mokrej ceste plnej zákrut nezvládol svoju jazdu. "Po prejdení pravotočivej zákruty z doposiaľ nezistených príčin dostal bočný šmyk, následkom čoho prešiel do protismeru, kde došlo k zrážke s oprotiidúcim Volkswagenom Passat," opísala tragickú udalosť Jana Balogová, hovorkyňa KR PZ Žilina. 

Po silnom náraze sa dodávka prevrátila na bok a šofér skončil mimo auta. Záchranári mu už nedokázali pomôcť. "Pri dopravnej nehode utrpel vodič dodávky zranenia nezlúčiteľné so životom," uviedla hovorkyňa KR PZ Žilina. 

Druhá účastníčka nehody, mladá žena, vyviazla len s ľahšími zraneniami. "U vodiča bola nariadená súdna pitva. U vodičky bola vykonaná dychová skúška s negatívnym výsledkom," povedala Jana Balogová.

Po havárii bola cesta medzi Oravou a Terchovou neprejazdná celé tri hodiny. "Hmotná škoda na vozidlách je odhadnutá na 9000 eur," dodala Jana Balogová, hovorkyňa KR PZ Žilina. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy