Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Elitný policajt, ktorého zadržala NAKA, je už obvinený z prijímania úplatku
Zdielať na

Elitný policajt, ktorého zadržala NAKA, je už obvinený z prijímania úplatku

BRATISLAVA / Príslušník z protikorupčnej jednotky Národnej kriminálnej agentúry, ktorého zadržali len v stredu je už obvinený. Pre TV JOJ to potvrdilo ministerstva vnútra. Elitného policajta z NAKA spolu s ďalšími tromi osobami v stredu zadržala rezortná inšpekcia. Podľa informácií TV JOJ sa má prípad týkať nelegálnej skládky v Podunajských Biskupiciach.

Policajt,ktorý mal korupciu vyšetrovať a odhaľovať, je práve pre páchanie korupcie obvinený. Druhý obvinený policajt sa mal podľa informácií TV JOJ na okresnom policajnom riaditeľstve Bratislava II venovať práve enviromentálnej kriminalite. "Vyšetrovateľ inšpekcie ministerstva vnútra obvinil dvoch príslušníkov policajného zboru za pokračujúci zločin prijímania úplatku a dve civilné osoby za prečin podplácania," povedala Lucia Kirinovičová, hovorkyňa ministerstva vnútra.

Polícia na teraz odmietla potvrdiť i vyvrátiť, či ide o prípad nelegálnej skládky v Podunajských Biskupiciach. 

Elitný policajt je obvinený z prijímania úplatku, spolu s ním aj ďalší policajt z okresného riaditeľstva. Obvinené sú aj dve civilné osoby, a to za prečin podplácania. Všetci štyria sú podľa stanoviska rezortu stále zadržaní. Zásah inšpekcie sa podľa zatiaľ oficiálne nepotvrdených informácií televízie JOJ týkal trestného stíhania, ktoré súvisí s neoprávneným nakladaním s odpadmi.

Skládku v Podunajských Biskupiciach prešetrovala aj polícia. "Dňa 9.5.2018 bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu neoprávneného nakladania s odpadmi. Obvinenie voči konkrétnej osobe doposiaľ vznesené nebolo," uvádza sa v stanovisku policajného zboru v Bratislave.

Firma, za plotom ktorej sa nelegálna skládka nachádza, v minulosti tvrdila, že skládka je v ich areáli, nie je na ich pozemku, no likviduje ju na vlastné náklady.  Na podozrivé prepojenia medzi policajnými vyšetrovateľmi a zástupcom recyklačnej firmy upozornil pred časom týždenník Plus 7 dní. Zverejnili aj ich spoločné dovolenkové fotografie, na ktorých figuruje aj policajt z NAKA aj jeho kolega, ktorý sa venuje enviromentálnej kriminalite. Polícia odmieta povedať, či ide o policajtov, ktorých včera zadržali.

Mlčí aj recyklačná spoločnosť. Jediným vyjadrením je krátka sms správa v znení "V tejto chvíli sa nebudeme vyjadrovať".

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy