Skoro jasno
11°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Ľudí v noci zobudilo niekoľko hlasných rán. Pod panelákom horeli tri autá
Zdielať na

Ľudí v noci zobudilo niekoľko hlasných rán. Pod panelákom horeli tri autá

BANSKÁ BYSTRICA / V utorok pred štvrtou ráno zobudilo ľudí na banskobystrickom sídlisku Podlavice niekoľko ohlušujúcich rán. Pod oknami paneláka horeli tri zaparkované autá a pod vplyvom tepla roztrhlo pneumatiky. Ide zrejme o prácu podpaľača.

Z postele ich vyhnali ohlušujúce rany ozývajúce sa z parkoviska pred panelákom. Keď zbadali jasnú žiaru a viac ako šesť metrové plamene, mnohí iba v pyžamách bežali na dvor ratovať svoje autá. "Zobudil som sa, keď gumy strieľali, veľká žiara to bola," hovorí obyvateľ paneláku. 

Terénne auto začalo horieť ako prvé, horiace sa pohlo a dostalo sa na druhú stranu parkoviska, kde sa oheň rozšíril aj na ďalšie zaparkované vozidlá. "Požiar troch áut, jedno sa podarilo preparkovať," informuje veliteľ zásahu Roman Čunderlík. Nevylúčili ale cudzie zavinenie, čakajú teraz na znalecké posudky. "Zaistili sme 4 chemické stopy," uviedla policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. 

Všetky stopy vedú k tomu, že nočný požiar má na svedomí podpaľač. Motív jeho konania jasný nie je, no výsledkom sú tisícové škody a traja majitelia zostali bez áut. Polícia už začala trestné stíhanie za poškodzovanie cudzej veci. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade, kedy niekto podpálil autá starostovi Hamuliakova: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy