Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zadržaný muž spáchal samovraždu v policajnej cele
Zdielať na

Zadržaný muž spáchal samovraždu v policajnej cele

KOMÁRNO / Spútaný, 27-ročný muž, ktorý za lúpež a porušovanie domovej slobody skončil v cele policajného zaistenia v Komárne, dnes ráno spáchal samovraždu. Ide o muža, ktorý pred štyrmi rokmi z tej istej cely ušiel cez malé okienko. Prípad preveruje Inšpekcia Ministerstva vnútra.

"Dnes som prišla s cigaretami, jedlami a hovorili mi, že všetko má a nič mu nechýba," hovorí Angelika, príbuzná obeseného muža.Rodina 27-ročného Edmunda, ktorého včera na poludnie policajti priniesli do cely policajného zaistenia v Komárne, sa dnes ráno dozvedela, že tam spáchal samovraždu. "Nepovedali, nepovedali nič, iba to, že sa obesil v pútkach. V pútkach sa nemôže obesiť dole v cele, neexistuje. Takou malou retiazkou, no prepáčte," povedali príbuzní. "V cele predbežného zaistenia bol pre lúpež a porušovanie domovej slobody," tvrdí o obesenom Petar Lazarov, hovorca Ministerstva vnútra SR.

Policajti spracovávali návrh na jeho väzobné stíhanie. Edmund nebol v CPZ-ke po prvýkrát. Pred 4 rokmi sa tam dostal za krádež. Policajtom ušiel cez okienko na cele. Po naháňačke mestom si stánku rýchleho občerstvenia vzal nôž a začal si rezať ruky. Zabránili mu v tom až policajti. Teraz v polovici mája mu prekazili ďalší pokus siahnutia si na život. "Zhodou okolností tejto osobe hliadka policajného zboru v Komárne zachránila pred necelým mesiacom, keď sa táto osoba snažila skočiť do rieky z mosta do rieky Váh," objasňuje Lazarov.

V cele mu založili spútavacie reťazové pásy – takzvaného „medveďa“. Bol vraj agresívny a podľa informácií zdroja z policajného prostredia ho spútali, aby si neublížil. Edmund si však poležiačky reťaz z neho obtočil okolo krku a kopol nohami. Kto mal na neho v cele okrem kamery dohliadať bude zrejme predmetom vyšetrovania. "Ako ho mám teraz pochovať, ani peniaze nemám, kto mi do toho pomôže, policajti?," hovorí matka Renáta.

Z väzenia za predchádzajúci čin sa vrátil len v januári. Rodina netají, že bral drogy, ale agresívne správanie nepripisujú tomu, tvrdia, že policajti zaútočili na neho. "Také tmavé okná, som na to pozerala, sme kričali, že je nadrogovaný, aby ste ho nezbili," tvrdí príbuzná Angelika. "Inšpekcia ministerstva vnútra prebrala daný prípad a v súčasnosti nemôžeme poskytnúť viac informácií," potvrdil Lazarov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy