Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vlčiak zaútočil na niekoľko ľudí. Polícia ho musela zastreliť rovno na sídlisku
Zdielať na

Vlčiak zaútočil na niekoľko ľudí. Polícia ho musela zastreliť rovno na sídlisku

BARDEJOV / Ľudí na bardejovskom sídlisku napadol pes. Zaútočil na dvoch mužov a napadol aj jedného z privolaných policajtov. Hliadka napokon použila služobnú zbraň. Policajti zviera usmrtili pred jedným z panelákov.

K útoku došlo na sídlisku medzi panelákmi. Agresivitu psa pocítil na vlastnej koži aj pán František. Išiel práve po vnuka do školy, keď na neho potulujúci sa pes z ničoho nič zaútočil. "To bol moment, ja som išiel okolo bytovky, skočil na mňa . Ja som nevedel čo sa robí," uviedol napadnutý pán František. "Pes skočil aj na mňa, ale som sa skryla lebo tam je strom. To veličozný pes, vlčiak," povedala obyvateľka mesta. 

Na miesto boli privolaní policajti. Agresívny pes napokon útočil aj na nich. Pred zrakmi ľudí preto vytiahli a použili služobnú zbraň. "Policajt z uvedeného dôvodu pri jednom z útoku psa, použil zbraň a zastrelil ho," uviedol hovorca polície v Prešove Daniel Džobanik. "Napadol troch esembákov a dvoch ľudí v civile. Prišiel jeden pán tu do vchodu a sa tu držal že do neho skočil, že ho napadol a mal koleno krvavé," pokračovala obyvateľka. 

Na sociálnej sieti sa objavila aj kritika na adresu policajtov, ktorí psa zastrelili. Iný názor však majú viacerí svedkovia útoku a obyvatelia, ktorí sa sami cítili ohrození. Pes sa podľa nich už aj po viacerých útokoch usadil pred vchodom do paneláku a ďalej ohrozoval ľudí naokolo. "Pes pohrýzol dvoch mužov do nohy a útočil na policajtov, a okoloidúce osoby," dodal hovorca. 

Pozrite si archívnu reportáž o tom čo robiť keď pes zaútočí: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy