Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
VIDEO: Kočner slovne zaútočil na novinárov. Klamete a neviete sa pýtať
Zdielať na

VIDEO: Kočner slovne zaútočil na novinárov. Klamete a neviete sa pýtať

BRATISLAVA / Podnikateľ Marián Kočner prišiel v stredu popoludní vypovedať na policajné prezídium vo veci údajného vyhrážania sa novinárovi denníka SME Adama Valčeka. Na otázky novinárov reagoval zvýšeným hlasom a priamo sa k prípadu, pre ktorý prišiel na políciu, nevyjadril.

Na otázku reportéra TV JOJ Dáriusa Haraksina, prečo prišiel vypovedať na políciu odvetil Kočner: "Čo vás je do toho?" Povedal tiež, že na otázky novinárov už nebude reagovať, kým podľa jeho slov "neprestanú klamať".  

Po konfrontácii s tým, že na neho podal novinár trestné oznámenie uviedol, že je to hlúposť rovnako ako v prvom prípade. Tým myslel trestné oznámenie nebohého novinára Jána Kuciaka, ktorý na Kočnera tiež podal trestné oznámenie pre vyhrážanie. Na otázku redaktora TV JOJ Rasťa Striška či sa nechce k trestnému oznámeniu vyjadriť uviedol: "Vy neviete položiť otázku. To je váš problém. Je to hlúposť, absolútna hlúposť, presne taká istá ako v prvom prípade". 

Prítomným novinárom tiež povedal, že sa hanbí za to, že bol novinár. 

V článku, ktorý zverejnil magazín Trend sa píše o sume pol milióna eur, ktorú mal krátko po prevzatí firmy dostať Marián Kočner na svoj osobný účet. Autori článku sa ho na to opýtali. Marián Kočner na novinárske otázky Adama Valčeka ohľadom kauzy údajne zareagoval otázkami na súkromné, intímne či zdravotné údaje zo života spoluautora článku. "Adam Valček podal trestné oznámenie v tejto súvislosti a veríme, že orgány činné v trestnom konaní budú konať v tomto prípade aj v iných prípadoch spojených s pánom Kočnerom," povedal Jakub Filo v stanovisku denníka Sme.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy