Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Kapoty polial neznámy páchateľ horľavou látkou, v plameňoch skončili štyri autá
Zdielať na

Kapoty polial neznámy páchateľ horľavou látkou, v plameňoch skončili štyri autá

NITRA / Približne hodinu po polnoci v noci na stredu privolali políciu k požiaru štyroch osobných motorových vozidiel. Zatiaľ neznámy páchateľ ich polial dosiaľ nešpecifikovanou horľavinou.

V Nitre na ulici Nábrežie mládeže došlo hodinu po polnoci v noci na stredu k požiaru štyroch osobných motorových vozidiel. Doposiaľ neznámy páchateľ polial auta v prednej časti kapoty neznámou horľavou látkou. Podpaľač, na parkovisku pred políciu úradoval asi hodinu po pol noci. To, že sa niečo deje si podľa našich informácii všimol jeden z policajtov. V plameňoch už boli 4 vozidlá.

Horieť, začalo takmer aj piate vozidlo, to však stihli rýchlo preparkovať. Parkovisko je vyhradené pre zamestnancov polície. Súkromné vozidlá, ktoré sa ocitli v plameňoch patrili policajtom v nočnej službe. Zaistené stopy putovali na expertízu."Kriminalistický technik zaistil na mieste stopy, ktoré budú predmetom expertízneho skúmania," uviedla Božena Bruchterová, hovorkyňa KR PZ v Nitre.

Škodu, ktorá vznikla poškodením predbežne vyčíslili na viac ako 20 000 eur. Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície z Nitry začal trestné stíhanie pre zločin poškodzovania cudzej veci. V tomto prípade však nejde o prvé takéto vyčíňanie, už v minulosti tam niekto opakovane prepichoval pneumatiky na vozidlách. Väčšinou išlo o súkromné autá policajtov v službe, ale gumy boli prepichnuté aj na služobných vozidlách. Dosiaľ riešili päť takýchto prípadov, posledný bol v decembri. Spolu bolo poškodených 31 vozidiel a 124 kolies. Páchateľa sa im zatiaľ dolapiť nepodarilo. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy