Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Doprava na D1 ráno skolabovala. Vodiči čakali hodiny
Zdielať na

Doprava na D1 ráno skolabovala. Vodiči čakali hodiny

Archívna reportáž

SENEC / Pred šiestou hodinou ráno sa na úseku D1 zo Senca na Bratislavu stala dopravná nehoda dvoch kamiónov a jednej dodávky. Po príjazde na miesto udalosti poskytli príslušníci zranenej osobe prvú pomoc a transportovali ju na ďalšie ošetrenie do nemocnice.

Približne na 15. kilometri diaľnice D1 dostal kamión s návesom poruchu. Keďže na diaľnici už niekoľko rokov chýba odstavný pruh, niekoľko tonový kolos zostal stáť v pravom jazdnom pruhu. Po chvíli doňho zozadu narazil druhý kamión. Po zrážke zostal náves a ťahač zdemolovaný a obe vozidlá nepojazdné a rozhádzané cez pravý a čiastočne aj stredný pruh. Jeden vodič sa pri nehode zranil.

"Účastníci tejto dopravnej nehody boli podrobení dychovej skúške, ktorá požitie alkoholických nápojov vylúčila. Celková škoda spôsobená dopravnou nehodou bola predbežne vyčíslená na viac ako 40 000 eur," uviedla policajná hovorkyňa v Bratislave Lucia Mihalíková. Policajti spolu s Národnou diaľničnou spoločnosťou riadili premávku a presmerovali ju do ľavého pruhu. Kolóny sa začínali už pred Sencom.

Nehoda spôsobila kolóny a niekoľkohodinové zdržania. Polícia na svojej sociálnej sieti dokonca vyzvala vodičov, aby sa úseku vyhli.

Havarované automobily zabezpečili proti vzniku požiaru, prečerpali naftu z poškodenej nádrže a asistovali pri zdokumentovaní dopravnej nehody. Šoféri si postáli v kolónach aj na obchádzkových trasách zhruba hodinu cez Pezinok a rovnako aj cez starú Seneckú cestu. Po viac ako troch hodinách sa kamióny podarilo z diaľnice odtiahnuť. Premávku obnovili okolo 10 hodiny dopoludnia.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy