Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pracovný úraz na píle budú vyšetrovať inšpektori. Majiteľ sa vyjadrovať nechce
Zdielať na

Pracovný úraz na píle budú vyšetrovať inšpektori. Majiteľ sa vyjadrovať nechce

ŠARIŠSKÉ DRAVCE / Štyridsaťročný Peter mal pri práci s drevom vážny pracovný úraz. Stalo sa to v obci Šarišské Dravce na východnom Slovensku v okrese Sabinov. Zraneného muža odviezli záchranári do prešovskej nemocnice. Prípad preveruje polícia aj inšpektorát práce.

K vážnemu pracovnému úrazu došlo v areáli súkromnej firmy. Všetky okolnosti vyšetruje polícia a inšpektorát práce. Doterajšie oficiálne informácie hovoria o tom, že k úrazu došlo pred halou na spracovanie dreva. "Za doposiaľ nezistených okolností si 40-ročný zamestnanec pri práci s drevom spôsobil poranenie hlavy," uviedla policajná hovorkyňa v Prešove Jana Migaľová.

"Na miesto úrazu boli okamžite vyslaní dvaja inšpektori. K úrazu došlo pravdepodobne pri manipulácii s drevnou guľatinou, pomocou hydraulickej ruky, kde pravdepodobne došlo k nárazu do hlavy," povedal hlavný inšpektor práce Inšpekcie práce v Prešove Daniel Hrabko. Zraneného muža previezli do prešovskej nemocnice. S poranením hlavy ho hospitalizovali na oddelení úrazovej chirurgie. 

"Poverený príslušník začal trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví," dodala Migaľová. Majiteľa súkromnej firmy sa TV JOJ nepodarilo na pracovisku zastihnúť. Cez telefón ale odkázal, že sa k udalosti vyjadrovať nechce. Zranený Peter pochádza zo susednej obce. V čase úrazu boli na pracovisku aj ďalší jeho kolegovia.

Pracovný úraz, avšak s tragickými následkami sa stal aj v sobotu vo Zvolene.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy