Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Razia, pri ktorej zomrel jeden z podozrivých, je zahalená tajomstvom. V putách skončili piati ľudia
Zdielať na

Razia, pri ktorej zomrel jeden z podozrivých, je zahalená tajomstvom. V putách skončili piati ľudia

BRATISLAVA / Po celoslovenskej policajnej razii, pri ktorej prišiel v Trnave o život jeden podozrivý, skončilo v putách ďalších päť ľudí. Polícia je ale zatiaľ stále skúpa na informácie. Isté je len to, prečo sa NAKA o zadržaných zaujímala.

Polícia potvrdila, že Národná kriminálna agentúra zasahovala na viacerých miestach proti výrobcom a distribútorom drog. Podľa zistení TV JOJ boli ešte v pondelok príslušníci Národnej protizločineckej jednotky na Lomnickej ulici v Košiciach a tiež v Prešove, v Ružomberku a v Trnave, kde hľadali drogy a zbrane. "Môžeme potvrdiť, že príslušníci Národnej kriminálnej agentúry Prezídia Policajného zboru vykonávali v Košiciach a v ďalších mestách na území Slovenska policajnú akciu, ktorá bola zameraná na dokumentovanie drogovej trestnej činnosti," povedal hovorca prezídia policajného zboru Martin Wäldl.

Razia sa skomplikovala na trnavskom sídlisku na Veternej ulici, kde prišiel jeden z podozrivých mužov o život, keď s putami na rukách vybehol na terasu a zo šiesteho poschodia spadol na zem. Prípad vyšetruje inšpekcia ministerstva vnútra ako marenie úlohy verejným činiteľom. Nebohý 31-ročný muž mal byť podľa našich zistení dílerom. Okrem neho skončili v putách aj ďalší podozriví muži. "V rámci akcie policajti zadržali päť podozrivých osôb," dodal Wäldl.

Polícia zatiaľ neuvádza, či bude niekto obvinený a pre aké skutky. Ani to, či bude spracovávať návrh na väzobné stíhanie. "V súčasnej dobe sú vykonávané ďalšie nevyhnutné procesné úkony trestného konania a preto nie je možné poskytnúť k veci žiadne bližšie informácie," povedal Wäldl.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy