Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Páchateľ, ktorý zabil v Rakúsku ženu, chcel kúsky jej tela ochutnať
Zdielať na

Páchateľ, ktorý zabil v Rakúsku ženu, chcel kúsky jej tela ochutnať

BRATISLAVA / Nájdené rozštvrtené telo v Neusiedlerskom jazere u našich rakúskych susedov zrejme nepatrilo Slovenke. Totožnosť obete je tak aj naďalej neznáma. Polícii sa podarilo zistiť, že pred rokom sa táto neznáma žena ocitla v jednej pivnici vo Viedni. I keď sa páchateľ, 63-ročný Rakúšan ku všetkému priznal, ani on však netuší, koho vlastne zavraždil.

Šesťdesiattriročný Alfred mal zavraždiť neznámu ženu ešte koncom marca vo svojom byte vo Viedni, no a následne ju autom previezol do obce Rust, kde vlastní chatku pri jazere Neusiedler.

Rakúska polícia spolu s prokuratúrou v Eisenstadte na tlačovej konferencii prezradili bližšie podrobnosti o nájdenom rozštvrtenom ženskom tele v jazere. Políciu kontaktoval 13. apríla rybár, ktorý objavil časť tela. Nasadení potápači následne našli hlavu a aj torzo tela. Na druhý deň špeciálne vycvičené psy označili oblasť, kde sa časti tela nachádzali.

"Súdni lekári potvrdili, že ide o ženu medzi 20 až 40 rokov, bola štíhlej útlej postavy, výška tela medzi 155 a 160 centimetrov, mala tmavé krátke vlasy," povedal kriminalista Harald Brenner.

Prvotný profil ženy sa v policajnej databáze nenachádzal, ale medzičasom zistili, že sa DNA neznámej zavraždenej ženy zhoduje s DNA vzorkou, ktorú odobrali pred rokom vo Viedni v jednej pivnici. Je možné, že neznáma žena sa tam objavila minulého roku medzi 15. aprílom a 17. júnom. Polícia po tomto zistení začala skúmať, kto z majiteľov chatiek vlastní garáž na loď, chatku a dochádza do letoviska z Viedne. Stopovacie psy síce nenašli v garáži na loď a v chatke stopy, viac šťastia mali viedenskí kolegovia.

"Skupina na mieste činu vykonala domovú prehliadku a našli v ňom stopu, ktorá patrila obeti," dodáva Brenner. 

Na základe tohto dôkazu obvinili 63-ročného Alfreda U., ktorý sa pritom po viac ako dvadsiatich rokoch z väzenia dostal na slobodu len na jeseň roku 2016. Najprv sa pri výsluchu vyhováral, no pod ťarchou dôkazov sa napokon k vražde priznal.

"Na konci marca 2018 vo Viedni vo svojom byte došlo k hádke, na čo ženu zavraždil a rozštvrtil ju na viacero častí. Autom ju previezol do obce Rust a časti mŕtvoly naložil na loď a v jazere ich potopil," informuje hovorkyňa prokuratúry Verena Strnad.

Na rakúskych internetových portáloch sa objavil aj prepis výpovede obvineného Alfreda. V nej údajne tvrdil, že po tom, čo ženu vzal k sebe do bytu od nej žiadal, aby ho bozkávala. Keď ju chytil za prsia začala kričať a to ho veľmi rozčúlilo. Takisto mal tvrdiť, že odložené kúsky tela v mrazničke chcel neskôr ochutnať.

"Nevylučujem, že je to možné, ale pohybujeme sa len v rovine špekulácií, takže k tomu nemám viac čo povedať," uviedla Strnad. Na rad príde ešte dôkladné skúmanie duševného stavu obvineného Alfreda. Pre políciu ani prokuratúru sa ani jeho priznaním prípad neuzatvára. To, že by zavraždená žena mala byť možno Slovenka, sa nepotvrdilo, a tak po jej identite pátrajú ďalej.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy