Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Briana, ktorý v Cíferi dobodal otca, zbavili obvinenia. Na slobode ale neostane
Zdielať na

Briana, ktorý v Cíferi dobodal otca, zbavili obvinenia. Na slobode ale neostane

CÍFER / Polícia s prokuratúrou pred pár mesiacmi rozhodli, že 21-ročný Brian, ktorý v lete dobodal svojho otca, nepôjde za mreže. Obvinenia ho zbavili po tom, čo súdni znalci poukázali na to, že v čase vraždy bol nepríčetný. Na slobode aj napriek tomu ale neostane.

Začiatkom júla 2017 otriasla obcou Cífer tragédia. Mladý Brian po hádke dobodal svojho otca, 57-ročného Ľuboša. Briana polícia zadržala a súd rozhodol o jeho väzobnom stíhaní. Lenže jeho psychický stav sa mu zhoršil a museli ho hospitalizovať v nemocnici.

Zbavenie trestného stíhania 

Len pol roka od vraždy polícia prípad uzavrela s tým, že prokuratúre podali návrh na zastavenie trestného stíhania. Krajská prokuratúra v Trnave sa s tým plne stotožnila. "Prokurátor krajskej prokuratúry v Trnave dňa 4.1.2018 trestné stíhanie voči obvinenému zastavil a to s poukazom na závery znaleckých posudkov, z ktorých vyplývalo, že obvinený v čase spáchania skutku bol nepríčetný," vyjadril sa k rozhodnutiu súdu hovorca krajskej prokuratúry Mojmír Huna. 

Zakázaná sloboda 

Zastavenie trestného stíhania pre Briana znamenalo, že za svoj skutok nebude potrestaný. Lenže vzhľadom na jeho psychické problémy a to, že ak sa už raz dopustil takto závažného skutku, nemôže ostať na slobode. Prípad sa tak aj po zastavení trestného stíhania dostal na okresný súd v Trnave. 

"Okresný súd Trnava na verejnom zasadnutí dňa 25. apríla 2018 rozhodol tak, že uložil páchateľovi ochranné psychiatrické liečenie ústavnou formou. Uznesenie súdu je právoplatné, páchateľ a aj prokurátor sa vzdali práva na podanie sťažnosti," uviedla hovorkyňa krajského súdu, Jana Kondákorová. 

Pozrite si súvisiacu archívnu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy