Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Videl zjavne opitého muža, ako chce riadiť auto. Pre istotu preto zavolal policajtov
Zdielať na

Videl zjavne opitého muža, ako chce riadiť auto. Pre istotu preto zavolal policajtov

ZVOLEN / Volant auta v rukách opitého vodiča je nepochybne neriadenou zbraňou. Uvedomil si to aj divák TV JOJ, keď sa mu na parkovisku na zvolenskom sídlisku Zlatý potok naskytol pohľad na dvojicu mužov, ktorí sa chystali autom odísť. Vodičovi pri opakovanej dychovej skúške namerali viac ako dve promile alkoholu.

Z pohľadu diváka TV JOJ sa dvaja muži v maskáčových nohaviciach pri aute akoby chystali na rybačku. Už na prvý pohľad bolo jasné, že triezvi nie sú. Svedok však ostal šokovaný, keď si jeden z nich sadol za volant a chcel šoférovať. Radšej ihneď zavolal na číslo 158. Policajti podozrivého šoféra zastavili. "Namerali mu po opakovanej skúške 2 promile," povedala Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ BB.

Zvolenčan navyše pri sebe nemal vodičský preukaz, no nie preto, žeby si ho zabudol. Vyše tri roky si ho totiž tento 60-ročný muž nevyzdvihol na polícii. V 2014 mu vodičák rovnako vzali za alkohol za volantom.

Po vytriezvení sa 60-ročný Ivan postavil pred sudcu vo Zvolene, ten v superrýchlom konaní rozhodoval o treste. Zvolenčanovi za alkohol za volantom hrozil až ročný pobyt za mrežami, z budovy súdu vyšiel triezvy a zmierený. "Obvinenému bol uložený trest odňatia slobody v trvaní 5 mesiacov, výkon ktorého mu súd podmienečne odložil na skúšobnú dobu 18 mesiacov," vyjadrila sa Alena Sigetyová, zastupujúca hovorkyňa súdu. Zvolenčan by si podľa rozsudku nemal sadnúť za volant akéhokoľvek motorového vozidla najbližších 6 rokov.

Pozrite si archívnu reportáž o inom prípade opitého vodiča:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy