Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vrah rozštvrtenej Slovenky už sedel za zabitie inej ženy. Odborníci sa vtedy zhodli, že je neškodný
Zdielať na

Vrah rozštvrtenej Slovenky už sedel za zabitie inej ženy. Odborníci sa vtedy zhodli, že je neškodný

VIEDEŇ / Po 21 rokoch vo väzení ho podmienečne prepustili, no tentoraz sa už zrejme von nedostane. Podľa rakúskych internetových portálov mal totiž 63-ročný Rakúšan rozštvrtiť Slovenku, ktorá sa živila vo Viedni ako prostitútka. Jej ostatky údajne hodil do Neziderského jazera. Polícia muža zadržala.

Podľa portálu topky.sk telo ženského pohlavia našli v jazere 13. apríla. No podľa rakúskych internetových denníkov, polícia predpokladá, že žena mohla byť vo vode niekoľko mesiacov. V článku denníka Kronen Zeitung podozrivý Viedenčan oslovil obeť na jednej zo železničných staníc v rakúskej metropole. Odišli spolu do jeho bytu vo Viedni, kde ju mal zabiť pri milostnej hre. Následne ju rozštvrtil. Jednotlivé časti potom hodil do Neziderského jazera a to v blízkosti chaty, ktorú mal zdediť po matke.

Torzo tela našiel na hladine vody náhodný okoloidúci a privolal policajtov. Tí ihneď zorganizovali akciu a našli ďalšie pozostatky ľudského tela. Podozrivého 63-ročného Alfreda, podľa denníka Heute.at vypátrali a zadržali priamo v jeho byte vo Viedni. Dokonca sa mal priznať, že telo ženy rozrezal nožom a pílou.

To, že podozrivú osobu zadržali, potvrdila aj prokuratúra v meste Eisenstadt. Ďalšie zverejnené podrobnosti však odmietli potvrdiť. No zároveň ich ani nevyvrátili. "Štátne zastupiteľstvo v Eisenstadte môže potvrdiť, že na základe súdneho rozhodnutia krajského súdu v Eisenstadte o zadržaní došlo k zadržaniu obvinenej osoby. Ide o rakúskeho občana. Nachádza sa vo vyšetrovacej väzbe," vyjadrila sa Verena Strnad, hovorkyňa Štátneho zastupiteľstva v Eisenstadte. 

Identitu obete ešte neurčili, tieto informácie vraj zverejnia neskôr. Na základe chrupu kriminalisti odhadli vek na 20 - 40 rokov. Zároveň preverovali údaje o nezvestných osobách nielen v Rakúsku, ale aj v susedných krajinách, teda aj v našej a vymenili si potrebné informácie. Aj pre zemepisnú polohu je spolupráca polícií viacerých krajín bežná, aj v tomto prípade došlo k spolupráci polícií. "S rakúskou políciou sme v kontakte cez policajného pridelenca, ale aj cez kontaktné pracovisko Jarovce/Kittsee a národnú ústredňu Sirene. Konkrétne išlo o žiadosti o overenie totožnosti a pobytu, poskytnutie biometrických údajov a vzoriek DNA, ich porovnaním a vyhodnotením sa nepotvrdila identita žiadnej z predpokladaných obetí," povedala Denisa Balgová, hovorkyňa Prezídia PZ SR.

Rakúska polícia bližšie informácií neposkytuje. Podľa informácií denníka Kronen Zeitung, bol muž  za zabitie zadržaný aj v roku 1994. Vtedy mal údajne použiť sekeru a odsedel si dlhé roky vo väzení. V novembri 2016 ho však podmienečne prepustili na základe podkladov dvoch odborníkov. Tí totiž tvrdili, že podľa výsledkov dokumentácie psychológa a psychiatra je Alfred neškodný. Dokonca mal po prepustení žiť s istou ženou a s jej deťmi. No keď sa rozišli, spoznal svoju obeť. Prečo však takto konal, zatiaľ neprezradil. "Možno, že tá žena mu pripomenula nejakú jeho priateľku, manželku alebo toho, koho nenávidí a takto sa na nej vyvŕšil. U tohto páchateľa ten chrobák tam bol, spal tých 21 rokov, ale vyšiel von. Je tu nedostatočná sociálna ochrana," myslí si psychológ Karol Kleinmann. Rakúska polícia by mala viac informácií k vražde poskytnúť v stredu.

Pozrite si archívu reportáž o inej šokujúcej vražde:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy