Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Okradnutých a oklamaných dôchodcov už stačilo, polícia vyrazila proti podvodníkom do boja
Zdielať na

Okradnutých a oklamaných dôchodcov už stačilo, polícia vyrazila proti podvodníkom do boja

SLOVENSKÁ ĽUPČA / Oklamaných dôchodcov je na strednom Slovensku stále veľa a podvodníci si vymýšľajú nové a nové zámienky ako starých ľudí obrať o všetky úspory. Policajti chodia do klubov dôchodcov a na podvodníkov neustále upozorňujú. Tentokrát zvolili osobnejší prístup.

Podvodníci telefonujú so slovami „starká vieš kto ti volá“ a žiadajú naliehavo požičať peniaze. Takto o závratných 62 000 eur prišla staršia pani z Banskej Bystrice. Ani po mesiacoch pátrania podvodníkov nenašli a trestné stíhanie prerušili. O viac ako 5000 eur prišla dôchodkyňa zo sídliska Fončorda, tentokrát sa vydávali za pracovníkov poisťovne. "..že jej nesú 130 eur, lebo že má po 80-tke...," popísala situáciu susedka okradnutej ženy.

Zábrany nemajú, žene z Dudiniec volal v noci o pol tretej falošný lekár, jej syn mal vraj nehodu a potrebuje tisícky eur. "To sa jednalo o môjho syna, plakal, že  čo urobil … nedokázala som to rozumne posúdiť," hovorí okradnutá a zúfalá žena.

Policajné preventistky sa v Slovenskej Ľupči zamerali na osamelo žijúcich dôchodcov, upozorňovali ich na nástrahy podvodníkov. Policajtky šli od domu k domu, sprevádzala ich pani poštárka, ktorá starších ľudí vo svojom rajóne dobre pozná. Ide o pilotný projekt banskobystrických preventistiek. "Povedali mi, aby som neotvárala cudzím ľuďom. Ak by bol dáky zvláštny telefonát, aby som sa hneď obrátila na syna," hovorí pani Anna. "Ja som stále zamknutá a ešte aj cez noc si zamykám aj vchod," tvrdí zasa pani Božena.

"V rámci tohto projektu sme navštívili už obce Motyčky, Horný aj Dolný Jelenec a momentálne sa nachádzame v Slovenskej Ľupči. V priebehu roka budeme navštevovať všetky obce v okolí Banskej Bystrice," potvrdila preventistka z KR PZ v Banskej Bystrici, Andrea Petrovičová.​

Súvisiace články

Najčítanejšie správy