Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
O desiatej večer mu hodili vedro plné cementu priamo do čelného skla idúceho auta
Zdielať na

O desiatej večer mu hodili vedro plné cementu priamo do čelného skla idúceho auta

JASOV / Cesta popri osade v Jasove je už roky postrachom pre vodičov. Osadníci ohrozujú prechádzajúce autá, deti a tínedžeri hádžu kamene. Podobnú skúsenosť má aj vodič Matúš, ktorému do čelného skla miestny obyvateľ hodil vedro plné cementu.

Matúš prechádzal po ceste popri osade v Jasove minulý víkend. V aute sa viezol aj so svojim synom, v poslednej chvíli zbadal pri ceste miestneho mladíka s osady držiac v ruke vedro. Auto už zabrzdiť nedokázal. "Mladý osadník mi hodil približne o desiatej hodine večer vedro plné cementu a piesku do čelného skla, tým mi spôsobil škodu na čelnom skle, na kapote a vlastne na celom vozidle," opisuje osudný večer poškodený Matúš.

Matúš našťastie nespanikáril a auto aj napriek veľkému šoku dokázal ovládať. Ak by strhol volant, situácia sa mohla skončiť tragicky. "Mohlo to dopadnúť oveľa horšie, ak by som strhol volant. Asi by som zrazil ostatných účastníkov, bola ich tam kopa," popisuje moment.

 Matúš sa podľa jeho slov obával toho, čo by mohlo nastať, ak by auto pri osade zastavil. Pokračoval teda v jazde a po niekoľkých kilometroch privolal políciu. Trestné oznámenie ale nepodal. "Privolaná hliadka prišla rýchlo, za čo im ďakujem, ale nie je možné to riešiť nijako," tvrdí poškodený. Polícia eviduje takýchto prípadov viac. "V katastri obce Jasov boli podobné skutky zaznamenané aj v minulosti, a boli zadokumentované ako priestupky proti majetku," potvrdila Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ v Košiciach.

Vodiči sa na nebezpečnú cestu sťažujú dlhodobo, problém sa vyostruje najmä v letných mesiacoch. "Sedia na ceste, ležia, je to dosť problematická časť," tvrdí aj starosta Jasova Gabriel Nagy. Popri ceste nevedie navyše ani chodník, často tam podľa polície dochádza i k nebezpečným kolíziám. "Dopravno-bezpečnostná situácia v danom úseku je naozaj nepriaznivá a na jej vyriešenie nepostačujú len opatrenia zo strany Policajného zboru," potvrdila Ivanová

V obci nie sú ani rómske hliadky, ktoré v mnohých lokalitách výrazne pomohli zlepšiť situáciu. "Mali sme žiadosť podanú už trikrát, ale zatiaľ sa nám nepodarilo získať finančné prostriedky na rómske hliadky, takže ich zatiaľ nemáme," potvrdil starosta. Poškodený Matúš tvrdí, že kým u neho sa to skončilo hmotnou škodou, niekto iný také "šťastie" mať nemusí: "Ide o to, že nabudúce môžu byť oveľa fatálnejšie tie následky, a potom je otázne ako sa to bude riešiť."​​

Súvisiace články

Najčítanejšie správy