Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Chlapci písali domov správy, že ich uniesli. Našli ich vo Viedni
Zdielať na

Chlapci písali domov správy, že ich uniesli. Našli ich vo Viedni

FIĽAKOVO / Polícia odvolala pátranie po nezvestných chlapcoch z okresu Lučenec. Kevin, Manuel a Sebastian sú už pri svojich rodičoch, živí a zdraví. Trinásť a štrnásťroční školáci boli stovky kilometrov od svojho bydliska. Z domu zmizli v nedeľu večer a príbuzní hneď na druhý deň nahlásili na polícii ich nezvestnosť.

Niekoľko hodín nemali matky o svojich deťoch žiadne informácie. Chlapci im poslali správu až v utorok ráno. Neprezradili, kde sa nachádzajú a svoje rodiny naďalej nechávali v nevedomosti a v strachu. Naznačili totiž, že sú v tmavej miestnosti, a že ich uniesli. "Bál som sa, zúfalý, skrátka, to bolo strašné. To sa nedá opísať," opisuje Kevinov a Manuelov brat Alojz. 

Potom sa na niekoľko hodín opäť odmlčali. Až v stredu večer okolo pol ôsmej sa opäť ozvali. Sebastian v niekoľkých správach písal, že ich našli policajti a sú v nejakej budove spolu s ďalšími deťmi. Poslal aj fotografie.

Približne o polnoci sa chlapcov podarilo odfotiť aj názov budovy, adresu a telefónne číslo. "Tak sa zistilo, že sú v Rakúsku, vo Viedni, že v nejakom útulku," pokračuje Alojz. 

Ich matky ešte v noci zohnali peniaze, auto so šoférom a vydali sa na dlhú cestu za svojimi synmi. Sebastiana, Kevina a Manuela totiž našli rakúski policajti potulovať sa a umiestnili ich v zariadení pre maloleté deti.

"Zobudili ich, išla som tam, začala som plakať, keď som ho uvidela, potom od nás pýtali občiansky preukaz, odfotili a mohli sme ísť," hovorí matka. 

"Všetci traja chlapci boli vypátraní vo Viedni, kde si ich rodičia vyzdvihli. Pátranie po nezvestných chlapcoch bolo odvolané," informuje hovorkyňa banskobystrickej polície Mária Faltániová. Chlapci so svojimi rodičmi dorazili domov okolo štvrtej popoludní, potom ich čakal výsluch na obvodnom oddelení vo Fiľakove. Policajti budú preverovať najmä to, do akej miery sú pravdivé informácií o ich údajnom únose. Nie je totiž vylúčené, že kamaráti si túto historku vymysleli.

Začiatkom apríla utiekli z reedukačného centra dve dievčatá:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy