Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Otec mal na víkend v opatere 9-mesačnú dcéru. Totálne opitý zaspal v MHD
Zdielať na

Otec mal na víkend v opatere 9-mesačnú dcéru. Totálne opitý zaspal v MHD

Archívna reportáž

BRNO / Muž, ktorý dostal na víkend svoju 9-mesačnú dcéru, vzbudil pohoršenie v MHD. Spolucestujúci vyhodnotili, že je totálne opitý a zavolali na neho policajtov. Podozrenie sa potvrdilo.

Dievčatko má zverené do starostlivosti jeho príbuzná, no otec ho mal mať podľa dohody na víkend v opatere, píše portál idnes.cz. Zodpovedne sa ale nezachoval, s batoľaťom v kočíku sa poriadne opil. Zaspal v električke, kde si jeho správanie všimli spolucestujúci a zavolali policajtov. Tí si na muža počkali na zástavke.

Obavy cestujúcich sa potvrdili po tom, čo mužovi dali policajti fúkať. Prístroj ukázal hodnotu nad 2 promile. Muž sa skutočne nekontroloval a policajtom začal nadávať. "Keď ho strážnici prebudili a vyzvali, aby vystúpil, odpovedal im vulgárne a dokonca sa im aj vyhrážal. Pokyny ale uposlúchol," povedal hovorca brnenskej mestskej polície, Jakub Ghanem.

Dievčatko bolo v poriadku, po celú dobu sa zvedavo pozeralo z kočíku. "Vyzdvihnúť ju prišla príbuzná, ktorá ju má zverenú do starostlivosti. Otec mal podľa nej s dievčatkom stráviť víkend," povedal Ghanem.

Mestskí policajti odovzdali prípad do správneho riadenia pre podozrenie z porušenia zákona o sociálno-právnej ochrane detí. Informovali aj pracovníkov tzv. sociálky.

Pozrite si archívne reportáže o iných nezodpovedných rodičoch:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy