Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
V kritickom stave previezli po nehode chlapca (4) do nemocnice. Polícia nevie, kto auto šoféroval
Zdielať na

V kritickom stave previezli po nehode chlapca (4) do nemocnice. Polícia nevie, kto auto šoféroval

LITAVA / Leteckí záchranári v nedeľu popoludní pomáhali 4-ročnému chlapcovi za Litavou pri Krupine. Dieťa sedelo v aute s dvomi 14 a 18-ročnými chlapcami a to nabúralo do stromu pri ceste. V kritickom stave chlapčeka prevážali do detskej fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici. Kto auto šoféroval polícia ešte nevie, ani jeden z chlapcov zatiaľ nepriznali, kto z nich sedel za volantom. Vyhovárajú sa jeden na druhého.

Nehoda sa stala na málo frekventovanej ceste medzi Litavou a Cerovom. Možno aj práve preto, že tadiaľ denne neprejde veľa áut, sa odvážil vodič stúpiť na plyn. Príliš rýchlu jazdu ale nezvládol a nasledoval šmyk. "Po príchode na miesto sme zistili, že sa jedná o nehodu auta, ktoré narazilo do stromu," uvádza veliteľ zásahu Martin Poništ. 

Náraz musel byť mimoriadne silný, auto plné ľudí odrazilo späť na cestu, hasiči ho našli niekoľko metrov od miesta nárazu. Na miesto museli vyslať aj leteckých záchranárov, rýchlu pomoc potreboval malý chlapec, ktorého našli po havárii mimo vozidla. "Lekár leteckých záchranárov poskytol chlapcovi primárne ošetrenie a po napojení na umelú pľúcnu ventiláciu bol s vážnym kraniocerebrálnym poranením v kritickom stave letecky prevezený do detskej fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici," informuje o stave chlapca hovorkyňa záchrannej leteckej spoločnosti, Zuzana Hopjaková.

Do nemocnice vo Zvolene sanitkou previezli ďalších dvoch zranených účastníkov nehody, 18 a 14-ročných chlapcov. Rozsah ich zranení ešte známy nie je. Ktorý z tínedžerov za volantom sedel nechce povedať ani jeden z nich.

K nehode došlo aj v okrese Snina. Za volant si sadol muž rovno z krčmy: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy