Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Paľo Rýpal je 10 rokov nezvestný, ale rodina stále dúfa
Zdielať na

Paľo Rýpal je 10 rokov nezvestný, ale rodina stále dúfa

ŽILINA / Už celých desať rokov je nezvestný investigatívny novinár Paľo Rýpal. Venoval sa háklivým témam, aj tým, ktoré sa týkajú slovenského podsvetia. A práve preto si jeho rodina myslí, že jeho zmiznutie môže súvisieť s jeho prácou.

Keď sa Paľo stratil, jeho najbližší príbuzní si najprv mysleli, že sa opäť len kdesi zatúlal na pár dní tak, ako to mal vo zvyku. Lenže, keď sa neozval dlhší čas, začali sa o neho báť. "My sme ten prvý týždeň nevedeli vôbec nič. V podstate som čakala ešte štyri alebo päť dní a bola som to nahlásiť, lebo už sa mi to zdalo veľmi dlho. A tým, že robil témy mafie a mal rozrobené všeličo, už sme začali mať obavy, či sa niečo nestalo," hovorí zmiznutého novinára Iveta Uhliariková.

Samozrejme, že ich v prvom rade trápi, že celé tie roky o Paľovi nič nevedia: "Bála som sa o neho aj keď písal a pracoval. Fandili sme mu všetci, celá rodina," hovorí matka novinára Matilda Rýpalová.

Dohadov je veľa, ale chceli by zistiť skutočný dôvod prečo zmizol: "Ja som sa koľkokrát s ním rozprával a on mi povedal toľko: oco, nechci vedieť o mojej robote nič," konštatuje otec Pavol Rýpal. "Vždy som mu hovorila, že nech si dáva na seba pozor,ale o jeho práci sme sa ani príliš nebavili, vždy mi zavolal, kde v novinách , alebo v televízii bude," povedala sestra.

Myslia na neho každý deň, stále im veľmi chýba. Paľova rodina vôbec nepripúšťa, že nie je medzi živými, jeho blízky veria, že sa s ním znovu stretnú: "Nádej zomiera posledná, takže ja sa držím toho, že ho ešte uvidím," priznáva otec. "Plakala by som od radosti a vyobjímala by som ho. Ani by som ho z náruče nepustila už nikam," tvrdí mama zmiznutého Paľa Rýpala.

​Zmiznutiu novinára a posledným stopám sa venuje aj nasledujúca reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy