Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Na Jakubáku sa pomáhalo. Šek venovala aj Nadácia TV JOJ
Zdielať na

Na Jakubáku sa pomáhalo. Šek venovala aj Nadácia TV JOJ

BRATISLAVA / Pomáhajú starým ľudom, zdravotne znevýhodneným, deťom z detským domovov i celým rodinám. A aby mohli pomôcť, na to potrebujú aj financie. Dvanásť projektov z celého Slovenska si v Bratislave prevzalo šeky. No a jeden z nich so sumou 5 000 eur v rámci projektu Pomáhame ďalej venovala aj Nadácia TV JOJ.

Dobrý trh dostal svojmu menu. Pomohol totiž dobrej veci. A to v prípade prerozdelenia financií pre organizácie, ktoré pomáhajú ľuďom, ktorí to potrebujú.

O tom, kto získal finančnú podporu rozhodli aj návštevníci spomínaného bratislavského podujatia, ktorí sa s ich aktivitami mohli zoznámiť v stánkoch na trhu a dať im svoj hlas. "Prečo organizácie? Pretože vedia pomáhať ďalej. To je zmysel celého toho projektu," opisuje správca Nadácie TV JOJ Vladimír Fatika. 

A aj preto sa do projektu Pomáhame ďalej zapojila aj Nadácia TV JOJ, ktorá venovala šek na 5 000 eur Svetielku nádeje v Banskej Bystrici. "Už 16 rokov pomáhame deťom s onkologickými ochoreniami a ich rodinám. Veľmi si vážime spolupráce s nadáciami," povedala Oľga Moškurjáková zo Svetielka nádeja. 

Vďaka tomu nemuseli nikoho, kto ich požiadal o pomoc, nikdy odmietnuť. "Dnes to je okolo 550 detí, o ktoré sme sa postarali a hlavne aj o rodiny," vysvetľuje Moškurjáková. O podporu sa na začiatku uchádzalo celkovo 100 projektov. Do užšieho výberu sa ich dostalo 16. V pláne majú napríklad vystavanie špeciálneho detského ihriska, rodinných centier, športovísk, spájanie detí a seniorov, či detí z detských domov s vysokoškolskými dobrovoľníkmi. "Ja sa vždy teším, keď vieme pomôcť takýmto ľuďom," povedala moderátorka TV JOJ Hana Zavřelová Gallová.

Dnes bola vybraným projektom rozdaná suma 60 tisíc eur.

Nadácia TV JOJ pomáha aj florbalovým talentom: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy