Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Policajt v civile nezaprel detektívneho ducha. Sledoval podozrivého muža a nemýlil sa
Zdielať na

Policajt v civile nezaprel detektívneho ducha. Sledoval podozrivého muža a nemýlil sa

VRÚTKY / Policajtovi, ktorý pracuje na obvodnom oddelení vo Vrútkach, sa v martinskom obchodnom centre nepozdávalo správanie 19-ročného muža. Odsledoval si ho - a oplatilo sa. Jeho nos ho nesklamal.

Policajt Kružec Jakub si všimol mladého muža ktorý si do kabínky niesol dve bundy a nohavice. "Mne bolo podozrivé že si vzal dievčenské nohavice z regálu, že tie si asi skúšať nechce," povedal policajt Jakub Kružec z OO PZ Vrútky. Policajt Mareka sledoval, keď vyšiel z kabínky bolo mu jasné, že má zrejme dočinenia so zlodejom.

"Všimol som si, že nohavice, ktoré niesol v rukkrimiách má, ale vetrovky nemal," povedal Kružec. Mladík si to namieril k východu. Jakub ho ale odísť nenechal. Ukázal mu služobný preukaz a mladý zlodej musel s pravdou von. Ukradnuté bundy vrátil, no počas vysvetľovania v predajni sa pokúsil ujsť.

Nohy mladého policajta ale boli rýchlejšie. Zlodeja zadržal a odovzdal kolegom. "Vyšetrovateľ obvinil 19-ročného muža z krádeže,  hrozia mu dva roky," vyjadril sa Radko Moravčík, hovorca KR PZ Žilina. Mladík si za mrežami posadí pol roka.

 Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade správneho prístupu policajtov:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy