Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Po banálnej nehode nasledovala vážnejšia. Stačilo sa pritom venovať riadeniu a nie obzeraniu kolízie
Zdielať na

Po banálnej nehode nasledovala vážnejšia. Stačilo sa pritom venovať riadeniu a nie obzeraniu kolízie

TRENČÍN / Diaľničný privádzač v Trenčíne v stredu dopoludnia na niekoľko hodín uzavrela vážna nehoda, pri ktorej sa čelne zrazili dve autá. Nešťastiu sa pritom dalo veľmi ľahko predísť.

Všetko sa začalo bežnou kolíziou dvoch áut, ktoré zastavili na krajnici. Nič vážne, len pokrčené plechy. Na diaľničný privádzač dorazili dopravní policajti, aby zadokumentovali nehodu. Krátko na to došlo priamo na tom istom mieste k ďalšej, oveľa vážnejšej zrážke dvoch áut. "Keď sme práve vypisovali poistnú udalosť s policajtom, tak do seba narazili ďalšie dve autá, čelne sa zrazili," povedala vodička, svedkyňa udalosti.

Znalec si myslí, že príčinou bola zrejme zvedavosť. "Asi venovali pozornosť skôr tej škodovej udalosti a nedávali pozor na situáciu pred vozidlom," hovokrimirí súdny znalec Milan Holéci.

Mladá vodička zrejme počas jazdy cez bočné okno sledovala, čo sa deje na krajnici a nevšimla si, že auto pred ňou brzdí. Riadenia sa tak chopil o niečo všímavejší spolujazdec, ktorý chcel zrážke zabrániť, no napokon to dopadlo ešte horšie. "31-ročná vodička Škody Fabia sa plne nevenovala vedeniu vozidla, na čo jej spolujazdec strhol riadenie doľava, v dôsledku čoho prešla Fabia do protismeru, kde sa čelne zrazila s oproti idúcim VW Jetta," vyjadrila sa Elena Antalová, hovorkyňa KR PZ Trenčín

Nechýbalo veľa a schytala by to aj policajná dodávka. Náraz to bol poriadne silný. Zranili sa štyri osoby, z toho tri ťažko. "U posádky Fabie sa vyskytovali poranenia chrbtice, zlomeniny viacerých kostí, poranenie brucha. Vodič VW mal iba ľahké zranenia," povedal Peter Herman, primár RLS Trenčín.

"Je to o tom, že ľudia venujú pozornosť iným veciam než tej premávke a tým pádom dochádza k takýmto ťažkým veciam a tragédiám," vyjadril sa Milan Holéci. Dychové skúšky účastníkov dopravnej nehody boli negatívne. Diaľničný privádzač musela polícia uzavrieť na vyše dve hodiny.

Pozrite si archívnu reportáž o inej nehode:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy