Zatiahnuté
Bratislava
Rudolf
17.4.2024
Michal, ktorý nezastavil policajnej hliadke, sa opäť postavil pred súd. Pri streľbe zomrel tínedžer
Zdielať na

Michal, ktorý nezastavil policajnej hliadke, sa opäť postavil pred súd. Pri streľbe zomrel tínedžer

BANSKÁ BYSTRICA / Už 9 mesiacov je vo väzbe 19-ročný Michal, ktorý unikal policajnej hliadke pri Novej Bani s autom plným kamarátov. Čelí obžalobe z marenia výkonu úradného rozhodnutia aj útoku na verejného činiteľa. Michal hliadke odmietol zastaviť, a tak policajti na auto vystrelili a smrteľne zasiahli 17-ročného Tomáša, ktorý sedel na zadnom sedadle.

Tínedžera, ktorý čelí obžalobe z útoku na verejného činiteľa ako aj z marenia výkonu úradného rozhodnutia, priviezla policajná eskorta z ústavu na výkon väzby, kde je umiestnený už trištvrte roka.

Michal nešoféroval bez vodičského preukazu po prvýkrát. V minulosti mu už trikrát zakázali šoférovať auto, naposledy tak urobil nitriansky súd a zákaz je platný do roku 2021. Zrejme aj to bol dôvod, prečo mladík aj napriek výzvam policajnej hliadke pri Novej Bani nezastavil a snažil sa utiecť.

Teraz mu hrozí trest na tri až osem rokov, na výšku trestu bude mať zrejme vplyv aj jeho správanie v minulosti. Pojednávanie pokračuje 23. mája, kedy sudca plánuje prehrať DVD nosiče, ktoré sú súčasťou spisu a potom sa očakáva aj rozsudok.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy