Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Tankodrom na Kysuciach. Na strome sa objavila výstižná značka
Zdielať na

Tankodrom na Kysuciach. Na strome sa objavila výstižná značka

VYSOKÁ NAD KYSUCOU / Obyvateľom Vysokej nad Kysucou už došla trpezlivosť. Roky čakajú na opravu cesty medzi Turzovkou a Veľkým Rovným. Na jar im zalátajú diery, čo však nie je riešenie. Na jednom zo stromov sa tak objavil úsmevný, no výstižný prejav ich nesúhlasu.

Ihličnan má už týždeň skutočne netradičnú ozdobu. Niekto na kmeň stromu pribil výstražný trojuholník s piktogramom, ktorý ani nepotrebuje komentár. "Je to úplne výstižné tá cesta, je v katastrofálnom stave," povedal Dušan, obyvateľ Semeteša. 

noviny.sk

​Cesta ako ementál už niekoho poriadne naštvala, značka zo sololitu však dedinčanom vôbec neprekáža. Úsek medzi Turzovkou a Veľkým Rovným pripomína skôr cestu vlakom ako autom. "Tie kolesá jedno do jednej jamy druhé do druhej jamy, aj tlmiče trpia," hovorí obyvateľ obce Jozef.

Nikto z miestnych netuší, kto značku osadil na strom. "O jej legitimite sa nebudem vyjadrovať ale je to minimálne úsmevné a je dôležité, že aj ľudia takto vyjadrili svoj názor," uviedol starosta obce Vysoká nad Kysucou Anton Varecha. 

Cesta v susednej obci Veľké Rovné vyzerá pritom úplne inak, obyvatelia Kysúc na rekonštrukciu tej svojej čakajú už piaty rok. "Podľa mojich informácií by sa cesta mala rekonštruovať v tomto kalendárnom roku," dodáva Vrecha. 

Žilinská župa už požiadala o dotáciu z eurofondov. V týchto dňoch sa už pripravujú podklady pre verejné  obstarávanie, keďže ide o zdĺhavejší proces, či sa rekonštrukcie Kysučania dočkajú ešte tento rok, je otázne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy