Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vodičovi kamiónu (58) zachránili život stromy. Nehodu prežil len o vlások
Zdielať na

Vodičovi kamiónu (58) zachránili život stromy. Nehodu prežil len o vlások

LIPTOVSKÁ ANNA / Obrovské šťastie mal v utorok ráno kamionista, ktorý havaroval v lese. Po tom, ako s kamiónom zišiel z cesty, vypadol z kabíny cez otvorené okno. V momente sa ocitol pod niekoľko tonovým kolosom. Kamión našťastie zabrzdili stromy a tak muža neprivalil.

Nehoda sa stala pred ôsmou hodinou ráno v ťažko dostupnom lesnom teréne za Liptovskou Annou. Vodič kamióna šiel lesnou cestou po náklad dreva. Sprevádzalo ho aj terénne auto, v ktorom sedel miestny lesník. Podľa jeho slov kamión znenazdajky zišiel z cesty a v strmom zráze sa prevrátil. 

Pred pádom do rokliny ho zachránili stromy, ktoré kamión zadržali. Niekoľkotonový kolos zostal nebezpečne naklonený nad vodičom, ktorý vypadol cez otvorené okno.

"Zraneného vodiča, ktorý vypadol z kabíny, pomohli vytiahnuť lesní robotníci na zvážnicu," informuje veliteľ zásahu Ľubomír Štepita. Pomoc zalarmoval svedok nešťastia. Aby mohol zavolať na tiesňovú linku, musel zísť bližšie k dedine, keďže v doline nebol signál. Ešte predtým dal zranenému vodičovi, ktorý bol v bezvedomí prvú pomoc a ubezpečil sa, že dýcha

"Muž utrpel otras mozgu, vážnejšie poranenia však nemal. Záchranári ho po ošetrení previezli do nemocnice pri vedomí a v stabilizovanom stave," uviedla hovorkyňa operačného strediska záchranárov Alena krčová. 

Vodič nákladného auta, ktorý nebol počas jazdy pripútaný, mal veľké šťastie. Iba vďaka stromom ho ťažká kabína neprivalila. Podľa svedkov nešťastia, mu zrejme prišlo za volantom zle a preto zišiel z cesty. Kamión sa pokúsili vytiahnuť späť na cestu hasiči zo žilinskej záchrannej brigády. Na úzkej horskej ceste ale s ťažkou techniku nemohli bezpečne manévrovať. Vytiahnutie si musel zabezpečiť majiteľ.

Pozrite si reportáž z inej nehody, ku ktorej došlo v ten istý deň:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy