Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Obnosené šaty miznú z kontajnerov. Kradnú ich na kšeft
Zdielať na

Obnosené šaty miznú z kontajnerov. Kradnú ich na kšeft

SENICA / Odevy, ktoré ľudia dávajú do kontajnerov na šatstvo, nekončia tam, kde by mali. Do Senice začali chodiť skupiny ľudí a vyberajú tašky plné oblečenia. Mestským policajtom sa podarilo zaistiť vyše 20 takýchto tašiek a obsah vrátiť späť do kontajnerov. Vykrádačom hrozí pokuta.

Kontajnery na šatstvo v Senici sa stali lákadlom pre obyvateľov z okolitých obcí. Zistili to vďaka kamerovému systému mestskej polície. "Vojdu tam preklopí ho, ten mu dá pár igelitiek, vlezie tam on a preklopí naspäť," vysvetľuje náčelník mestskej polície Rastislav Janák.

Seničania sú nahnevaní, lebo odovzdané šatstvo nekončí kde by malo. "Teraz osobne mám po zime kabáty aj s kožušinou, ale sa neopovážim sem dať, tak potom to posielam do Bratislavy na charitu," povedala obyvateľka Senice a ďalšia dodáva, "čo im nepasuje hodia k tým kontajnerom alebo len tak na chodníku."

Podľa mestských policajtov v Senici išlo o obyvateľov z rómskej osady v Štefanove. "Chodia autobusovými spojmi, minule boli už na dvoch autách. Za dva týždne sme zobrali vyše 20 igelitových tašiek plných šatstva," hovorí Janák. "Niektorí ľudia sú na to odkázaní, že si odtiaľ vyberajú šatstvo, lebo si nemajú, čo obliecť, tak preto si odtiaľ vyberajú," obhajuje čin obyvateľka Štefanovej Mária. 

"Také sú informácie, že v tej Senici a Skalici, to takto vyberajú a potom to predávajú svojim súkmeňovcom. Robia to na kšeft," vysvetľuje majiteľ kontajnerov Peter Kucharčík. Dopúšťajú sa priestupku podľa Všeobecne záväzného nariadenia mesta Senica o odpadoch. "Pretože v Senici je zakázané prisvojovať si obsah týchto kontajnerov. Hrozí pokuta do výšky 33 eur," uviedol Janák.

Muž v Brne skončil v kontajneri na šaty. Pozrite si o tom reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy