Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Sadol na motocykel a havaroval už pri výjazde z dediny. V krvi mu namerali alkohol
Zdielať na

Sadol na motocykel a havaroval už pri výjazde z dediny. V krvi mu namerali alkohol

POTVORICE / Pekné jarné počasie vyhnalo na cesty aj doteraz „odpočívajúcich“ motocyklistov. Tridsaťdvaročný Juraj z Potvoríc v okrese Nové Mesto nad Váhom si sadol na motorku poriadne podgurážený alkoholom.

Jazda 32-ročného motocyklistu z obce Potvorice skončila hneď pri výjazde z dediny. Pred tým ako sadol na rýchly stroj sa podľa informácií TV JOJ pohádal s priateľkou. "K dopravnej nehode došlo tak, že 32-ročný motorkár pri prejazde ľavotočivou zákrutou z doposiaľ nezistených príčin zišiel vpravo mimo cestu, kde havaroval do poľa," uviedol policajný hovorca v Trenčíne Pavol Kudlička. 

Motocykel odhodilo do poľa a vodič zostal nevládne ležať na zemi. Pri ťažko zranenom mužovi zastavil až ďalší motocyklista, ktorý zalarmoval záchranné zložky. Ako prví na miesto dorazili hasiči z Nového Mesta nad Váhom. Do príchodu sanitky poskytli motorkárovi prvú pomoc.

Ako sa neskôr po príchode policajtov ukázalo, motocyklista havaroval zrejme aj preto, že bol opitý. "Dychová skúška bola u vodiča pozitívna, pričom nafúkal 0,61 mg/l," povedal Kudlička. V prepočte je to asi 1,2 promile alkoholu. 

Juraj pri píde utrpel zlomeniny stavcov. "Záchranári ošetrili 32-ročného muža, ktorý utrpel viacnásobné poranenie celého tela, takzvanú polytraumu," povedala hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. Motocyklistu previezli do nemocnice v Martine, kde ho operovali. Okolnosti nehody a mieru jej zavinenia stále vyšetrujú policajti.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy