Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Novorodeniatko našli v kríku pokryté mravcami, matku odsúdili
Zdielať na

Novorodeniatko našli v kríku pokryté mravcami, matku odsúdili

Archívna reportáž

HOUSTON / Americký súd poslal na štyri roky za mreže ženu, ktorá opustila v byte novorodeniatko. Dievčatko neskôr našli pokryté mravcami.

Houstonská sudkyňa Katherine Cabaniss Parsley matku odsúdila po tom, ako sa priznala k opusteniu dieťaťa.

Dvadsaťdvaročnú Sidney Woytasczyk zatkli vlani v auguste. Vyšetrovatelia nasledovali stopy krvi do jej bytu na severnom predmestí Houstonu, a to niekoľko hodín po tom, ako tam porodila. Dieťa objavil iný obyvateľ. Podľa úradov tam ležalo približne šesť hodín.​ Matka novonarodeného dieťaťa, ktoré našli mimo domu na zemi pokrytého mravcami, čelila až 20-ročnému trestu odňatia slobody. Bola obvinená z opustenia dieťaťa.

Dvadsaťdvaročná Sidney Woytasczyková, podľa policajných vyšetrovateľov, vyhodila novorodenca z bytu v Houstone. Dieťa našiel obyvateľ mesta Albert Peterson v kroví pred budovou, ktorý počul ako plače. Objavilo sa aj znepokojujúce video, na ktorom je vidieť dieťa v záhone kvetov, pokryté chrobákmi a s priloženou pupočnou šnúrou. Žena polícii povedala, že nevedela o tom, že je tehotná. Podľa vlastných slov sa bála, že by dieťa mohlo byť prekážkou v jej vzťahu s otcom bábätka, ktorý nečelí žiadnemu obvineniu.

Twitter

​Na tlačovej konferencii podpredseda armády Armando Tello z kancelárie Šerifa v okrese Harris povedal: "Tento prípad sa dotkol srdca všetkých ľudí v kancelárii šerifa." Vedúca vyšetrovateľka Kimberly Thomasová povedala: "Je viac ako pravdepodobné, že by dieťa zomrelo, keby ho nikto nenašiel včas."

Dieťa trpelo bakteriálnou infekciou a rýchlou srdcovou frekvenciou. Okamžite ho začali liečiť na novorodeneckej JIP v Texaskej detskej nemocnici. Otec Deandre Skillern sa objavil aj na súde. Tvrdil, že netušil, že je jeho partnerka tehotná, a zdá sa, že Sidney o dieťati nepovedala nikomu. Dokonca aj jej vlastná matka pred súdom vypovedala, že o dcérinom tehotenstve netušila.

Twitter

​Súdu boli predložené aj grafické dôkazy, ktoré preukázali, že pupočná šnúra bola roztrhnutá, nie vystrihnutá, čo pravdepodobne spôsobilo bakteriálnu infekciu dievčatka. Podľa polície matka vyhodila dieťa okolo 23:30 večer, takmer šesť hodín predtým, ako bolo dieťa objavené. Zástupkyňa okresu Harris Thomas Gilliland povedala: "Keby ju nenašiel ich sused, rozprávali by sme sa dnes o vražde. Je zázrak, že sa to dieťa našlo."

Aj na Slovensku máme podobné prípady. Tento sa ale pre novorodenca skončil tragicky. Našli ho v kontajneri:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy