Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Vedel, že nemajú 15 rokov, napriek tomu ich oslovil. Mladíka obvinili zo sexuálneho obťažovania
Zdielať na

Vedel, že nemajú 15 rokov, napriek tomu ich oslovil. Mladíka obvinili zo sexuálneho obťažovania

RIMAVSKÁ SOBOTA / Dvadsaťjedenročného muža z Rimavskej Soboty obvinil vyšetrovateľ zo zločinu sexuálneho zneužívania, zo zločinu sexuálneho zneužívania v štádiu pokusu a zo zločinu obmedzovania osobnej slobody. Mladík podľa polície oslovil tri maloleté dievčatá s vedomím, že ešte nemajú 15 rokov.

Z obavy, že obvinený muž bude pokračovať v trestnej činnosti sudkyňa rozhodla, že obvinený Peter bude stíhaný väzobne. Na súd ho eskortovali policajti. Za zatvorenými dverami vypovedal asi pol hodinu. Podľa slov jeho prideleného advokáta sa ku skutkom priznal, voči rozhodnutiu súdu nepodal ani sťažnosť. 

Obvinený muž oslovoval dievčatá pod rôznymi zámienkami. Povedal im, že pozná rodičov, že jeho dcéra stratila psa, alebo im ponúkal cukríky. Počas apríla oslovil dve dievčatá vo veku 8 a 10 rokov. V jednom z týchto prípadov došlo podľa polície k sexuálnemu zneužívaniu, v druhom prípade išlo o pokus sexuálneho zneužívania. 

Rimavskosoboťan klamstvom odlákal iba 8-ročné dievčatko na pánske toalety. Dievčatko tam s mladíkom odišlo dobrovoľne. Oklamal ju totiž, že pozná jej rodičov. Keď bolo po všetkom, malú školáčku tam nechal a odišiel. Toto bol posledný prípad, ktorého sa dopustil. Na druhý deň si pre neho prišli policajti.

"Ďalšie 11-ročné dievča obmedzoval na osobnej slobode vo výťahu a v chodbe bytového domu. Po prijatí oznámení od rodičov poškodených detí, polícia začala po páchateľovi intenzívne pátrať," uvádza v tlačovej správe policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Na základe popisu páchateľa, jeho oblečenia a výpovedí poškodených vo štvrtok Petra zadržali. Hrozí mu trest odňatia slobody na tri až desať rokov. Skutku sa dopustil na chránených osobách, keďže ani jedna z dievčat nemala 15 rokov. Jeho obhajca uviedol, že po prvom skutku začiatkom apríla si jeho klient aj uvedomil, že s ním niečo nie je v poriadku. Vybavil si preto termín u odborníka. Spáchal ale ešte ďalšie dva skutky. V jeho prípade bude zrejme nevyhnutné sexuologické vyšetrenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy